Cristian Preda: Marga il compara deja pe Basescu cu Mussolini

Luni, 07 Mai 2012, ora 21:21
2249 citiri
Cristian Preda: Marga il compara deja pe Basescu cu Mussolini
Foto: Facebook

Europarlamentarul PDL Cristian Preda il acuza pe ministrul desemnat la Externe, Andrei Marga, ca nici n-a apucat sa primeasca votul de investitura in Parlament ca s-a si apucat sa-l compare pe presedintele Traian Basescu cu Benito Mussolini.

"Asa cum anticipam acum doua zile cand il comparam cu A. Cioroianu, Andrei Marga isi concepe mandatul de la Externe ca pe o confruntare politicianista cu presedintele. Nici n-a apucat sa primeasca votul de investitura in Parlament si fostul rector de la UBB s-a si apucat sa il compare pe Traian Basescu cu Mussolini.

Critica nu pare sa fie facuta dintr-un punct de vedere liberal, fiindca A. Marga ii reproseaza sefului statului reducerea numarului de bugetari si intentia trecerii la un sistem monocameral, evolutii care au fost girate in Europa postbelica si de numeroase partide liberale", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat luni, intitulat "Mussolini si pastile pentru presa".

Marga explica asemanarile dintre Basescu si Mussolini

Totodata, eurodeputatul democrat-liberal apreciaza ca Andrei Marga "pare sa vorbeasca mai degraba precum un comunist expirat", asa cum facea si Victor Ponta acum cateva luni.

"Andrei Marga pare sa vorbeasca mai degraba precum un comunist expirat, asa cum facea si Victor Ponta acum cateva luni, desemnandu-si pur si simplu adversarii drept fascisti. Ponta folosea termenul generic, Marga a facut saltul catre individualizare: singurele cuvinte admirative din timpul audierii au fost rezervate lui Putin, iar numele lui Mussolini a fost pronuntat cu insistenta", mai scrie Preda.

Democrat-liberalul nu-l uita nici pe Mircea Diaconu, despre care aminteste ca i-a invitat sa ia pastile pe jurnalistii care il chestionau referitor la incompatibilitatile lui din trecut.

"Ca sa nu ramana mai prejos, Mircea Diaconu i-a invitat pe jurnalistii care il chestionau in privinta incompatibilitatii sale din trecut sa "ia pastile". Jurnalistii au ratat intrebarea suplimentara importanta: ce pastile ar fi mai bune pentru ca presa sa nu-l mai sacaie pe domnul ministru?", adaugat Preda.

Nu in ultimul rand, in opinia lui Preda, "Crin Antonescu este cel care a facut sinteza": "Nu se simte bine cu UNPR (asta e de salutat!), dar e incantat de Dan Voiculescu (oare de ce?)".

Comentariul lui Preda vine dupa ce ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a criticat, la audierile din comisiile parlamentare reunite, modul in care s-a desfasurat politica externa a Romaniei in ultimii ani, comparandu-l pe Traian Basescu cu Benito Mussolini.

Marga, atac la Basescu, Boc si "secretarii transpirati"

"Comparatia cu Mussolini nu e facuta in ideea ca el ar fi cititor de Mussolini sau ca Basescu ar urma linia lui Mussolini. Nu asta e problema. Problema este ca, daca ne uitam cu luciditate si comparam documente, masurile luate in contextul crizei sunt aidoma cu cele luate in vremea lui Mussolini: reducerea unei camere a Parlamentului Mussolini a propus-o, pentru ca dorea sa ii reduca pe socialisti. Taieri prin desfiintarea de scoli si licee, reducerea efectivului de profesori, trimiterea rapida in pensii a catorva sute de profesori.

Sau folosirea dosarelor, fie dosare legate in cazul nostru de servicii de informatii, fie dosare de alta natura, ca instrument de tinere in frau a unor politicieni sau de controlare a lor sau de eliminare a lor din viata politica", a declarat Marga.

A.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda Marga Basescu Mussolini, #Andrei Marga Traian Basescu Mussolini , #PDL