Cristian Preda: Mesajul in PD-L e sa pastram coruptii, pentru ca ei aduc voturi

Luni, 07 Martie 2011, ora 07:50
1536 citiri
Cristian Preda: Mesajul in PD-L e sa pastram coruptii, pentru ca ei aduc voturi
Foto: Arhiva

Cristian Preda sustine ca, prin refuzul criteriilor de integritate, democrat liberalii au transmis in exterior ca nu poti avea incredere in justitia din Romania, iar in interior ca este tolerata coruptia.

"Persoane care argumentau la sfarsitul saptamanii trecute in Biroul Permanent National (BPN) in favoarea acestei masuri au gasit o cale sa intoarca fata de la aceste argumente si sa imbratiseze pozitia celor care se temeau", a completat Preda, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Explicatia pe care a gasit-o pedelistul a fost ca "filialele partidului sunt semnificativ mai puternice, mai autoritare decat Biroul Permanent National si in acest fel decizia a fost rasturnata".

PD-L si-a votat statutul fara criterii de integritate - reformistii invinsi la CNC

"Mesajul trimis in exterior insa nu e foarte incurajator pentru ca el este 'nu avem incredere in justitie, ea este manipulata de adversari, este politizata'. Acestea au fost argumentele folosite pentru a bloca introducerea masurilor impotriva celor corupti. Or, asta citita din exterior, de partenerii nostri europeni, reprezinta un mesaj foarte negativ, pentru ca principalul partid de guvernamant spune ca justitia nu functioneaza. Iar in interior mesajul catre organizatii este "stati linistiti, coruptii vor fi pastrati, ca ei ne aduc voturi", a adaugat Preda.

Totodata, el a intarit afirmatiile lui Cezar Preda, care sustinea ca actul unilateral care arata credibilitatea si onoarea celor trimisi in judecata este autosuspendarea, iar formatiunea asteapta acum reactia celor vizati.

"Onoarea nu are nevoie de regulamente. Si, intr-un mod formal, s-a introdus intre drepturi autosuspendarea. E un fel de autoamagire. De ce trebuie sa te autosuspenzi si nu sa demisionezi? Ce te impiedica, in fond, ca dupa ce se termina cu bine un proces in care esti tarat, sa spunem, pe nedrept, sa te intorci in organizatie. Nu te vor primi colegii? Poate te vor primi cu aplauze daca s-a dovedit ca intr-un caz dintr-o mie s-a intamplat o eroare judiciara.

Cezar Preda: PD-L asteapta gestul de onoare al celor trimisi in judecata

Numai ca pornind de la eroarea judiciara, noi am transformat asta intr-o regula. Si mesajul trimis in exterior este justitia din Romania nu este functionala, ca nu poti sa ai incredere in ea. Cand o spune principalul partid de guvernamant cum vreti sa ne creada Comisia ca facem progrese pe calea justitiei? Colegii mei nu s-au gandit la acest lucru cand au spus ca nu trebuie sa sanctionam pe cineva pentru ca de fapt nu poti pune baza pe justitie", a conchis Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cristian preda suspendare corupti pdl, #preda reformist pdl , #PDL