Ziare.com

Cristian Preda: Noul lider al PDL trebuie sa aiba cel putin trei calitati

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 14:53

   

Cristian Preda: Noul lider al PDL trebuie sa aiba cel putin trei calitati
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat, pe blogul personal, care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba viitorul presedinte al formatiunii politice.

"Sunt foarte preocupat de ceea ce se intampla in ultimele zile in PDL. In preajma Conventiei, e firesc ca disputele sa se inteteasca si e de asteptat ca - uneori, poate chiar foarte des - sa apara si derapaje. Asta e cultura locului: multa pasiune si convingeri putine. E insa nevoie si de propuneri care sa aduca substanta dialogului dintre diversele tabere. Altfel, se ajunge la polemica suburbana, la invective, la gesturi necugetate, unele ireparabile", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Astfel, el considera ca viitorul lider al PDL trebuie sa aiba trei calitati importante.

"In primul rand, cred ca e nevoie de oameni de consens, care - altfel spus - sa poata ralia militantii si membrii. Sunt urgente acum o inventariere si apoi o sinteza a resurselor de care dispune PDL. Va castiga cine va ralia, nu cine va dezbina. Pe scurt, astept liderul care sa spuna 'vin sa va impac, nu sa va exclud'", sustin democrat-liberalul.

Cristian Preda: Daca USL s-ar sparge acum, PDL ar fi strivit

De asemenea, el este de parere ca PDL are nevoie de oameni care "sa produca viitor", nu care sa-si dispute interpretarea trecutului recent. "Iar acest viitor e legat de opozitia fata de USL. Oameni de consens pentru interiorul PDL, liderii de care avem nevoie ar trebui sa fie necrutatori cu USL. Ar fi un dezastru sa fie invers: adica necrutatori cu colegii si facand cu ochiul guvernului", a continuat Cristian Preda.

Ulima calitate a noului lider PDL trebuie sa fie credibilitatea, pentru ca sa poata impune idei in spatiul public.

"Nu trebuie sa cautam certareti care te fac sa schimbi canalul de indata ce-i vezi, desi sunt din tabara ta, ci barbati si femei care sa poata concepe in mod autonom si transmite in chip inteligibil interpretari ale situatiei politice si solutii alternatvie la cele ale USL", mi scrie Cristian Preda pe blog.

"Capabil de compromis in interior, angajat intr-o critica fara menajamente a puterii si credibil, fiindca gandeste si e inteligibil: nu sunt singurele calitati ale unor lideri veritabili, dar n-as vota pe cineva care sa nu le aiba pe acestea trei", a conchis democrat-liberalul.

Pana in prezent, in cursa pentru functia de presedinte al PDL s-au inscris Elena Udrea si Victor Blaga.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1557 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Semnificativ mi se pare faptul ca domnul Cristian Preda nu a intrat

in lupta pentru pozitia de lider PDL!

 

din sărăcia lui, de cuvinte si de metode

intr-o functie importanta de conducere mafiota, avand in vedre ca nu intruneste nici o conditie din cele 3. Cand predabuzescu cred că sa referit la un lider care ar trebui să fie necrutator cu USL. Probabil sa referit la comunistoida tradatoare, cea cu fata botita de bautura, sau la Făinar, cel care a sters urmele flotei, ultimul inca avand timp pentru a accede la partid.

vorba frumoase,

foste tov.cristian preda.mai greu e cu practica care(ha,ha...) ne si omoara!

Dle.Preda opriti-va.

Orice criterii propuneti dvs.pentru noul presedinte PDL nu vor fi respectate.Un lucru este sigur, candidatul sustinut de Presedintele Romaniei si de dvs. nu va castiga.Pariu?

Asa este predo,cele trei calitati ale sefuluiCiumei portocalii

sa fie: sa FURE, sa FURE, sa FURE.

Pei ce calitati ar cam trebu

sa aiba viitorul conducator al mafiei portocalii. In primul rand sa aiba calificare de hot specialist, apoi sa fi furat destul de mult pe timpul guvernarilor boc-unguient si in ultimul rand sa promita ca va da o parte din ce a furat, partidului pentru refinantarea vietii sale.

 

a fost, este si va rămane un

nimeni in politica romanescă. A cantat mai mereu cand lozinci dictate de băsescu , cand lozinci dictate de panarama betivă, cand alte idei dictate de orice altă panaramă portocalie. Nu a avut niciodată o pozzitie ferma proprie pe vre-o temă serioasă. A cantat in struna cuiva tot timpul, fără efect.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor