Cristian Preda: Nu m-a invitat nimeni la BPN al PDL, iar neinvitat nu ma duc

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:00
759 citiri
Cristian Preda: Nu m-a invitat nimeni la BPN al PDL, iar neinvitat nu ma duc

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat vineri ca nu a primit vreo invitatie oficiala pentru a participa la sedintele conducerii democrat-liberale, sedinte in care sa-si prezinte punctele de vedere, invitatiile prin intermediul presei neputand fi considerate ca potrivite.

Preda a sustinut ca invitatiile facute de lideri ai PDL prin intermediul mass-media de a veni la sedintele Biroului Permanent National sa-si expuna pozitia fata de chestiunile importante de pe agenda partidului nu pot fi considerate ca invitatii adecvate atata vreme cat nu a fost invitat oficial de catre conducerea PDL.

"Au fost vorba doar de invitatii prin presa in care mi s-a spus ca pot sa ma duc la sedintele BPN. Asa pot sa ma duc si in Gara de Nord, dar... Nu am fost invitat in mod oficial, doar mi s-a transmis, iar neinvitat nu ma duc", a declarat pentru NewsIn Cristian Preda.

Cat priveste posibilitatea unei sanctiuni din partea conducerii ca urmare a declaratiilor in dezacord cu linia oficiala a partidului, Preda a spus ca nu are ce sa-si reproseze si ca nu exista vreo afirmatie pe care sa ar retracta-o. "Nu-mi reprosez absolut nimic. Daca luciditatea este o vina, atunci ar trebui sa fiu sanctionat. Mai degraba merit incurajari si felicitari", a comentat Preda.

Presedintele PDL Emil Boc i-a cerut presedintelui Comisiei de Etica, Statut si Litigii a partidului, deputatul Daniel Buda, sa prezinte un raport privind declaratiile unor pedelisti ce pot aduce deservicii partidului, primul vizat fiind europarlamentarul Cristian Preda.

"Presedintele partidului a dat o dispozitie presedintelui Comisiei de etica, ca in perioada urmatoare sa faca un raport referitor la declaratiile mai mult colegi din ultima vreme, din interiorul partidului pentru ca exista tot felul de interpretari ale acestor declaratii, nu doar in presa, ci si in partid. Sunt colegi din partid care considera ca anumite declaratii ale domnului Preda sau ale altor colegi dauneaza partidului, altii spun ca aduc un plus de vigoare dezbaterii din interiorul partidului. Pana la urma, trebuie sa avem o decizie si pe aceasta chestiune", a anuntat vicepresedintele PDL, Sever Voinescu.

Printre cei nemultumiti de afirmatiile recente ale lui Cristian Preda, se afla si Elena Udrea, aceasta fiind in mod special iritata de afirmatia potrivit careia PDL ar fi ramas izolat pe scena politica.

"Ne aflam intr-o coalitie cu care reusim sa guvernam si sa ne trecem toate proiectele prin Parlament, deci nu suntem chiar asa de singuri. Dimpotriva, in vremuri dificile de criza economica, suntem un guvern care a rezistat datorita relatiilor bune pe care le avem in coalitie", a declarat Udrea.

Intrebata daca se impune sanctionarea lui Preda, Udrea a apreciat ca este tardiva o asemenea discutie.

"Acum este tarziu sa discutam de lucrul acesta. De un an si ceva domnul Preda spune si lucruri utile si probabil intentia sa este de a ne mai impulsiona in activitatea politica. Noi il asteptam la BPN. Chiar astazi, colegii de sedinta au facut aceasta invitatie sa vina sa ne spuna si noua ce ar trebui sa faca partidul. Sunt sigura ca multe din ideile dansului ne-ar fi utile si mai ales daca ni le-ar spune in sedinte", a conchis Udrea.

Si mai categoric a fost liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader.

"Eu nu sunt de acord cu declaratiile lui Preda. Orice declaratie impotriva partidului, daca nu o discuti in interior, nu face bine, chiar daca tu ai o pozitie care ti s-ar parea ca este corecta", a apreciat Toader. Acesta nu a exclus posibilitatea ca membrii comisiei de etica sa propuna sanctionarea lui Preda. "Daca e comisie, sigur. Poate ii da si o medalie", a comentat ironic Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda BPN, #Preda invitatie BPN , #PDL
Comentarii