Cristian Preda nu va candida la sefia PD-L in 2010

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 18:14
923 citiri
Cristian Preda nu va candida la sefia PD-L in 2010

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anuntat miercuri ca in 2010 nu va candida la sefia PD-L, dar nu exclude aceasta posibilitate pentru viitor.

"Nu voi candida la sefia PD-L. Motive sunt multe. Mentionez doar patru", scrie democrat liberalul Cristian Preda pe blogul personal.

In primul rand, europarlamentarul spune ca nu are vechimea necesara pentru a candida la aceasta functie, dar in acelasi timp nu va renunta la functia din Parlamentul European.

"Primul e acela ca statutul a mentinut criteriul vechimii ca esential. E firesc sa fie, de altfel, asa. Exista, ce-i drept, si un articol care da voie BPN sa acorde derogari. Nu vreau sa profit de o exceptie. Sunt membru PD-L din 2009 si voi mai astepta. Pe de alta parte, e evident ca nu poti avea o responsabilitate intr-un partid daca vrei sa asumi in mod serios un mandat european, care te tine departe de casa 4 zile pe saptamana. La un an dupa castigarea acestui mandat, nu pot sa-l abandonez. Am refuzat, de altfel, si alte propuneri foarte interesante care mi-au fost facute in ultimele luni", a precizat acesta.

Cristian Preda a mai spus ca nu candideaza, deoarece modul de vot e deficitar.

"In conditiile de fata, acest mod de vot e destinat mai degraba protejarii premierului. E normal sa fie asa, cata vreme PD-L conduce Guvernul si in conditiile in care orice ambitie de a-l inlocui pe Emil Boc de la varful PD-L ar fi considerata o tentativa de debarcare a sefului Executivului. Fostul meu coleg Sebastian Lazaroiu a sesizat acest pericol atunci cand a declarat ca, daca vor sa faca treaba, prim-vicepresedintii PD-L ar trebui sa nu fie membri in guvern, excluzand in schimb din aria de aplicare a acestui rationament persoana premierului. In fine, cred ca e sanatos sa existe o alternativa", mai scrie Preda.

Europarlamentarul PD-L crede ca batalia pentru putere trebuie precedata de o disputa pentru un alt mod de a face politica.

"Iar acest stil diferit presupune impunerea unor idei, nu a fortei, presupune curajul de a spune lucrurilor pe nume, si nu complicitati fricoase, presupune un proiect, nu o retorica goala. Pe scurt: ideea e sa nu mimam PSD sau PNL, ci sa descriem o cale diferita", conchide Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda sefia PDL, #refuza candidatura sefia PDL , #PDL