Cristian Preda: PDL nu are inca un candidat pentru Primaria Bucuresti

Vineri, 09 Martie 2012, ora 21:44
1872 citiri
Cristian Preda: PDL nu are inca un candidat pentru Primaria Bucuresti
Foto: B1 TV

Chiar daca au anuntat ca la 15 martie vor da publicitatii numele candidatului PDL care il va infrunta pe Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, democrat-liberalii nu au stabilit inca cine va fi acel candidat.

"Nici la ora la care discutam nu exista un candidat stabilit", a anuntat, vineri seara, la B1 TV, europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Cu toate acestea, Preda este convins ca PDL trebuie sa iasa cu "un candidat surpriza", capabil sa-l invinga pe Sorin Oprescu.

"Atunci cand vom lansa noi un candidat, sunt convins ca lucrurile se vor schimba. Nu cred ca numai un independent poate sa-l bata pe Oprescu, poate fi si un independent sustinut de PDL. Daca nu va fi o surpriza, vom pierde pe mana lui Prigoana, asta o stie si el", a explicat Cristian Preda.

Si la primariile de sector, PDL are ceva probleme in gasirea candidatilor.

"Ontanu, Piedone, Chiliman, Negoita sunt candidati aproape siguri. Doar la sectoarele 5 si 6 sunt primari in functie care nu au sustinere de peste 50 la suta. Cu acest dispozitiv, nu e simplu pentru un partid. Nu suntem in situatia insa de a fi singurul partid fara candidat. (...) Nici macar Piedone, care sta foarte bine in sectorul 4, nu a indraznit sa viseze la Primaria Capitalei.

Nu e asa de simplu sa vii cu un candidat bun intr-o asemenea coloratura politica. Iata, PNL, PDL, PC-ul care acum se transforma in UNPR. Toata lumea stie ca PSD si PNL nu vor sa puna un candidat la Bucuresti. Noi vom pune pana la urma pe cineva", a adaugat pedelistul.

Despre actualul primar, europarlamentarul a avut numai cuvinte de lauda si a subliniat ca Oprescu are doua mari avantaje.

"Sigur, primarul Oprescu este apreciat pentru cateva lucruri pe care le-a terminat. Dar, pe de alta parte, trebuie spus ca are o cota atat de inalta pentru ca nu a avut contracandidat politic, nu a existat o voce care sa-l combata.

In plus, nu am avut o situatie in care Guvernul il bloca pe primar, asa cum s-a intamplat cu Traian Basescu. Neavand o voce din PDL sau din alte partide care sa i se opuna lui Oprescu, si neavand o opozitie a Guvernului, nu avem nici o galerie de portrete, din diverse partide, care sa discute cu Oprescu", a mai spus Preda.

"Elena Udrea nu vrea la primarie"

In timpul emisiunii, Cozmin Gusa a sustinut ca Elena Udrea ar fi cea mai buna varianta a PDL-ului la Primaria Bucurestiului. Ulterior, Gusa a precizat ca un candidat perfect ar fi si un independent, cu o mare recunoastere sociala, de genul lui Raed Arafat.

"Eu am mai spus ca e nevoie de candidati pentru marile orase: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov, Iasi. Ar fi fost bine sa avem aceste candidaturi. Lumea a uitat ca actualul primar Oprescu a reusit din a treia incercare. Pe de alta parte, sa ne amintim ca succesul lui de acum patru ani s-a datorat unei victimizari. Multa lume a inceput sa creada ca reteta succesului sta intr-o solutie de ultim moment, cum a fost cu Oprescu.

De asta au ajuns sa fie vehiculate nume care nu au nici o legatura cu problema. Toata lumea stie ca Arafat este respectat de oameni, dar atunci cand au fost lansate zvonurile, pe el nu il intrebase nimeni. Udrea nu vrea la primarie, in acest moment, iar Cosmin Gusa face un rationament care pierde din vedere acest lucru", a replicat Cristian Preda.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#candidat PDL Primaria Capitalei, #Cristian Preda candidat PDL primarie, #Elena Udrea candidat PDL primarie , #PDL