Cristian Preda: PDL nu functioneaza. Conducerea incalca statutul

Joi, 02 Mai 2013, ora 22:25
3457 citiri
Cristian Preda: PDL nu functioneaza. Conducerea incalca statutul
Foto: B1TV

Europarlamentarul Cristian Preda continua criticile la adresa conducerii PDL, in ciuda avertismentelor primite de la presedintele Vasile Blaga si a faptului ca isi doreste un nou mandat de europarlamentar.

Invitat joi seara la postul B1TV, Cristian Preda a acuzat-o inca o data pe Cristina Traila, presedintele Institutului de Studii Populare (afiliat PDL), ca a fost cea care a refuzat prezenta presedintelui Traiam Basescu la o serie de conferinte pe tema revizuirii Constitutiei, care ar fi urmat sa aiba loc.

"Presedinta fundatiei, doamna Traila. Da, pe cuvant!", a raspuns Cristian Preda cand a fost intrebat exact cine a respins prezenta presedintelui.

Cristian Preda a subliniat ca acesta a si fost modul pentru care a luat decizia sa demisioneze din ISP. "Am considerat ca trebuie sa ma separ", a punctat el, reamintind ca organizase o serie de conferinte despre revizuirea Constitutiei, subiect pe care PDL "nu a spus nimic" pana la aceasta ora, si tot el a fost cel care a apreciat ca aceasta serie trebuie sa se incheie cu un discurs al lui Traian Basescu, "care nu va fi invitat nici de Forumul constitutional, nici in parlament, unde se pregatesc sa ii arunce proiectul la cos".

Pe de alta parte, intrebat daca intentioneaza sa se inscrie in Miscarea Populara, initiata de consilieri ai presedintelui, fostul consilier prezidential a raspuns scurt: "Nu am cum sa ma inscriu, pentru ca nu primesc oameni politici. Nu se poate!".

Mici aranjamente cu USL

In context, Cristian Preda s-a referit si la subiectul mult discutat al coagularii dreptei. "Eu nu am rabdare 5 ani, eu vreau sa fac politica in continuare", si-a exprimat el nemultumirea fata de lipsa de dialog intre formatiunile actuale de dreapta.

Europarlamentarul democrat-liberal s-a aratat surprins si de faptul ca in PDL nu se fac pregatirile pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc la anul, subliniind faptul ca el pare sa fie unul dintre putinii care au respectat statutul PDL care spune ca aceia care doresc sa candideze pentru PE trebuie sa se inscrie oficial cu un an inainte.

"Nu am un raspuns. E o organizatie care nu functioneaza. Conducerea incalca statutul", a comentat Cristian Preda, spunand ca mai are un exemplu care ilustreaza faptul ca actuala conducere a PDL incalca statutul, anume acela ca nu exista un "shadow cabinet", adica un guvern din umbra, asa cum este prevazut in statut.

"Cum pot sa iau in serios o organizatie in care eu sunt, cand conducerea nu respecta statutul?", a intrebat retoric Cristian Preda, criticand conducerea PDL pentru faptul ca nu isi arata nici intentia de a face coalitii cu formatiunile de dreapta, nici nu are respect pentru statut si nici nu isi asuma responsabilitatea de a intra intr-o batalie cu USL, preferand "mici aranjamente".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Cristian Preda incalcare statut, #Cristian Preda Miscarea Populara, #Cristian Preda Traila ISP , #PDL