Cristian Preda: Situatia actuala imi lasa un gust amar

Vineri, 21 Mai 2010, ora 15:46
1125 citiri
Cristian Preda: Situatia actuala imi lasa un gust amar
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a postat pe blog continutul unui e-mail al Biroului de presa al partidului care se delimita de declaratiile sale critice la adresa Guvernului, pe care apoi l-a sters, el declarand pentru NewsIn ca este deceptionat de situatia actuala.

Intr-o postare facuta joi seara pe blog si stearsa ulterior, Cristian Preda a relatat ca a primit un e-mail de la Biroul de presa al PD-L cu indicatii pentru democrat-liberalii care participa la dezbateri si cu un inventar al posibilelor teme de atac din partea adversarilor, care includea si afirmatiile sale dintr-un interviu RFI, referitoare la lipsa de decizie a Guvernului.

"Miercuri dimineata, constatam, intr-un interviu pentru RFI, ca la aproape doua saptamani de la anuntarea crizei bugetului, Guvernul nu a luat nicio decizie. Era o constatare. Era, desigur, si un apel la premier, cu speranta ca nu va mai amana luarea unei hotarari. In cursul aceleiasi zile, dl Boc a anuntat ca va cere increderea Parlamentului pentru deciziile din acordul cu FMI. E o promisiune pe care nu o poate ignora nimeni. Ma rog, pana la decizie mai e", a aratat Preda in postarea pe blog.

Democrat-liberalul a precizat ca, in urma acestui interviu, joi, a primit pe una dintre adresele sale de e-mail un mesaj de la Biroul de presa PD-L, in cuprinsul caruia erau indicate posibilele teme de dezbatere publica si sugestii de raspuns. "E ceva normal. Orice partid face asa ceva. Creioneaza atacurile posibile si imagineaza niste replici. Am avut insa parte de o surpriza. Unul dintre posibilele atacuri privea ... chiar declaratiile mele de miercuri. Biroul de presa al propriului meu partid le cere eventualilor membri care intervin public sa reactioneze", a explicat europarlamentarul.

Potrivit acestuia, pedelistii erau sfatuiti ca, in acest caz, sa riposteze in felul urmator: "a. Cristian Preda vorbeste in nume personal si nu exprima pozitia PD-L. b. Lipsa informatiilor a creat probabil aceasta parere personala, cat timp Guvernul munceste si are o singura preocupare: finalizarea si adoptarea planului de austeritate".

"Nu stiu cati PD-L-isti au sustinut acest mesaj in dezbaterile publice de joi. Dar intrucat, asa cum am indicat mai sus, eu insumi am primit mesajul, reactionez in consecinta. Reproduc textul, spre ampla difuzare publica. Nu sunt convins ca in acest fel credibilitatea actiunii noastre va spori", a comentat Preda.

El a subliniat ca va continua sa sustina doar pareri personale si a atras atentia ca "o politica fara busola adevarului nu e credibila, cu atat mai putin pe timp de criza".

La cateva ore diferenta insa, intreagul text a fost scos de pe blog.

Contactat de NewsIn, europarlamentarul PD-L a spus ca nu a fost nicio problema cu postarea, dar a decis sa o stearga. "Nu, n-a fost nicio problema, sunt atat de deceptionat incat am preferat s-o sterg eu insumi si m-ar mira sa se discute nu doar despre ceea ce scriu, dar si despre ceea ce sterg de pe blog. Gustul amar pe care mi-l da situatia actuala m-a facut sa-l sterg", a explicat europarlamentarul PD-L.

Intrebat despre continutul postarii, Preda a precizat ca, din moment ce a decis s-o stearga, atunci chestiunile continute in ea "nu merita discutate".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Preda PDL cearta, #Preda sters postare blog , #PDL