Cristian Preda: Solicit premierului Ponta sa denunte protocolul cu rezervistii lui Dogaru

Luni, 13 August 2012, ora 19:18
4262 citiri
Cristian Preda: Solicit premierului Ponta sa denunte protocolul cu rezervistii lui Dogaru
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicita premierului Victor Ponta sa rupa protocolul de colaborare incheiat cu Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Acesta a anuntat ca va provoca "haos" daca CCR va invalida referendumul.

"Atunci cand protocolul dintre USL si asociatia condusa de colonelul Dogaru a iesit la iveala, premierul s-a grabit sa spuna ca nu avea habar ce obiective si-a propus grupul militarilor in rezerva si disponibilizati. Sa presupunem - macar pentru o clipa - ca asa stateau lucrurile.

Dar dupa ce Victor Ponta si amicii sai politici au aflat ce hram poarta dl. Dogaru, oare de ce nu au denuntat protocolul care prevedea desfiintarea CCR, a ANI, a DNA, dar si a unor fundatii sau ONG-uri precum GDS? Discutia a redevenit actuala, dupa ce ieri dl. Dogaru a anuntat ritos ca, impreuna cu 'trupele' sale, va provoca 'haos' daca judecatorii Curtii Constitutionale vor invalida referendumul din 29 iulie. Oare nu e de ajuns?", se intreaba Cristian Preda pe blog.

USL, de acord "in principiu" cu desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS - vezi documentul (Video)

"Ii solicit premierului Victor Ponta sa denunte formal orice legatura cu aventura politica in care il impinge dl. Dogaru. Daca nu o va face, oricine va putea considera ca guvernul Romaniei e condus de cineva care sustine politic haosul suscitat de militari in rezerva sau care si-au pierdut slujbele. Chestiunea e cu atat mai delicata cu cat una dintre institutiile pe care colonelul Dogaru le-a transformat in tinta - si anume Curtea Constitutionala - urmeaza sa se pronunte asupra unei chestiuni esentiale pentru configurarea regimului nostru", mai spune europarlamentarul PDL.

Colonelul Dogaru anunta haosul: Iesiri in strada si desfiintarea CCR

Colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, a anuntat ca nu accepta varianta ca referendumul de pe 29 iulie sa fie declarat invalid si a amenintat cu proteste.

"In cazul in care Curtea Constitutionala va decide sa invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mainile in san. Vom chema la nesupunere civica, iesiri in strada, neplata impozitelor, nesupunerea la citatii, tot ce este nevoie.

Din moment ce institutiile statului nu mai functioneaza, inseamna ca trebuie facut ceva. Vom iesi in strada si vom declansa haosul. Si asa tara este cuprinsa de haos", a declarat recent Dogaru, citat deAdevarul.

O.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristian Preda pact Ponta Dogaru, #Cristian Preda protocol USL Dogaru, #Cristian Preda Dogaru desfiintare CCR , #PDL