Cristian Preda, suspendat oficial din PDL

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 15:30
2565 citiri
Cristian Preda, suspendat oficial din PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a fost suspendat, sambata, din partid. Presedintele partidului, Vasile Blaga, a spus ca perioada de suspendare a lui Preda va fi de patru luni, pentru ca decizia se aplica de la momentul hotararii Biroului Permanen National, care a fost luata in urma cu doua luni.

Consiliul National de Coordonare al PDL a decis, cu 345 voturi "pentru", 183 "impotriva" si 34 de voturi nule suspendarea din partid pentru sase luni a europarlamentarului Cristian Preda pentru ca in ultimii patru ani a luat pozitii publice prin care a atacat conducerea partidului.

"Pe parcursul ultimilor patru ani, Cristian Preda s-a pozitionat sistematic in numeroase interventii publice impotriva deciziilor si hotararilor, precum si impotriva forurilor de conducere ale PDL.

Cristian Preda a atacat conducerea si actiunile PDL intr-o perioada dificila pentru partid, aducand astfel prejudicii majore de imagine, a respins sau a ignorat apelurile colegilor de partid si a continuat sa critice in mod nejustificat actiunile partidului. Ca urmare, in 3 iunie, Biroul Permanent National a decis sa propuna suspendarea calitatii de membru PDL a acestuia pentru o perioada de sase luni", se arata in decizia BPN de suspendare.

"Regret victoria spiritului cazon in fata libertatii, vreau sa le multumesc celor care m-au sustinut. Imi iau un ragaz, pentru a reflecta la drumul pe care vreau sa merg inainte. Sunt intr-o raspantie si ma uit in jurul meu bine, in primul rand catre baza PDL si catre cetatenii care cred ca libertatea este mai importanta ca orice", a comentat Preda, Citat de Mediafax.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a respins, sambata, acuzatiile aduse de Biroul Permanent al partidului, precizand ca adevaratul motiv pentru care este propus pentru suspendare este reprezentat de criticile aduse liderului Vasile Blaga.

Cristi Preda asteapta decizia PDL: Nu fiti bolsevici! Daca ma suspendati, ne despartim

"Cauza invocata este incalcarea punctului 22 din statut, ceea ce inseamna ca n-as fi promovat optiunile partidului si nu as fi pus in practica actiunile si deciziile sale, ca as fi facut actiuni contrare si nu i-as fi ajutat pe colegi in cadrul campaniei electorale.

Resping toate acuzatiile, sunt nascociri in BPN. Vreau cazuri concrete in care am incalcat aceste prevederi", a spus Cristian Preda, la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda suspendat PDL, #Preda suspendat PDL , #PDL