Cristian Preda: Timpul nu mai are rabdare nici cu PDL, nici cu Traian Basescu

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 11:55
3343 citiri
Cristian Preda: Timpul nu mai are rabdare nici cu PDL, nici cu Traian Basescu
Foto: Facebook

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca dupa demisia intregii conduceri a democrat-liberalilor, timpul nu mai are rabdare nici cu PDL si nici cu Traian Basescu, explicand astfel de ce presedintele le-a spus pedelistilor, in urma cu doi ani, sa gaseasca o alternativa pentru perioada post-Boc si post-Basescu.

"Acum, timpul nu mai are rabdare nici cu PDL, nici cu Traian Basescu. E nevoie de echilibrarea scenei politice, e nevoie de reprezentarea celor care nu se recunosc in USL, e nevoie de iesirea din izolarea fata de celelalte forte politice, e nevoie de moderatie, consistenta si decenta. Acum doi ani, presedintele tarii le-a spus membrilor PDL ca trebuie sa se pregateasca pentru epoca post-Boc, ca si pentru epoca post-Basescu.

Putini au fost cei care au inteles ca era vorba despre un proiect, nu despre o persoana (sau doua). Si mai putini au fost cei care au realizat ca spusele lui Basescu erau valabile, de fapt, pentru intreaga societate, nu doar pentru partidul pe care il condusese la victorii", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat vineri.

Culisele sedintei PDL : "Ce te tii, ba, de scaun?", "Baconschi e un brand" si delfinii lui Udrea

In opinia eurodeputatului PDL, viata politica de dupa 1989 nu a mai cunoscut o asemenea tensiune in sanul unui partid, motiv pentru care spune ca este evident "ca avem de-a face cu o criza majora, de vreme ce singura majoritate clara este cea care a impus demisia intregului BPN".

"Nu am participat la reuniunea Colegiului Director al PDL, nefiind membru al acestui for. Din informatiile de care dispun in acest moment, situatia pare a fi insa mai grava decat credeam zilele trecute. Tensiunile sunt mai numeroase decat simpla opozitie dintre cei care au reusit sa castige si respectiv cei care au pierdut la locale", subliniaza Preda.

Emil Boc si toata conducerea PDL si-au dat demisia - ce urmeaza?

Pe de alta parte, atrage atentia ca e nevoie de o decizie la fel de prompta si referitoare la viitor, nu doar la trecut: "Iar viitor inseamna - dincolo de repere electorale inevitabile (alegeri parlamentare si un posibil scrutin prezidential anticipat) - un proiect politic veritabil".

Emil Boc si intreaga conducere a PDL si-au dat demisia in sedinta Colegiului Director al partidului, de joi, unde s-au analizat rezultatele dezastruoase obtinute la alegerile locale.

A.T.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Cristian Preda PDL TRaian Basesu, #demisie conducere PDL, #Emil Boc demisie PDL, #Elena Udrea demisie PDL , #PDL