Cristian Preda: Un guvern PDL-PSD ar fi un lucru rau, PNL se califica

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 13:57
2084 citiri
Cristian Preda: Un guvern PDL-PSD ar fi un lucru rau, PNL se califica
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca un eventual guvern PDL-PSD ar fi un lucru rau, din perspectiva filosofiilor economice. In schimb, PDL si PNL s-ar califica pentru a dezvolta un proiect comun.

"Eu cred ca ar fi rau, sincer va spun, din perspectiva filosofiilor economice, pentru ca vad ce inseamna stanga in acest moment in Europa si ea nu face decat sa clameze sfarsitul capitalismului financiar. (...) Vad un efort la o guvernare de dreapta de a gasi niste solutii, pentru ca in continuare capitalismul sa ramana solutia de dezvoltare economica. Or aici mi se pare ca PDL si PNL se califica pentru a dezvolta un proiect comun.

Bun, din ratiuni strict locale, strict domestice, o asemenea cooperare inteligenta este blocata. Eu sper totusi ca pana la urma inteligenta isi va spune cuvantul. Daca inteligenta nu-si va spune cuvantul, sigur ca vom ajunge dupa alegeri la tot felul de combinatii. Dar nu cred ca o alianta PDL-PSD ar fi buna!", spune Cristian Preda, la RFI.

Europarlamentarul spune ca daca PDL ajunge la un prag electoral de 20% va accepta pozitia de partid minor intr-o coalitie.

"Daca suntem la 20%, sigur ca am putea sa acceptam pozitia de partid minor intr-o coalitie. Daca ne uitam in trecut, la inceputul fiecarui an electoral, nimeni nu anticipa ce urma sa se intample dupa alegeri. Cati au fost cei care anticipau o guvernare PDL-PSD in 2008? Cati erau cei care anticipau un Guvern minoritar Adrian Nastase in 2000? Sau nu mai vorbesc de CDR in '96.

Intotdeauna alegerile ne aduc o surpriza si vedeti, daca vrem mai multa previzibilitate, ar trebui ca noi, in partide politice, sa exprimam clar aceste optiuni politice, pentru ca poate publicul vrea sa ne voteze si in functie de ce facem dupa alegeri, nu numai in functie de ce promitem inainte", declara europarlamentarul PDL.

In opinia lui Cristian Preda, "o coalitie inteligenta ar fi o coalitie care nu-i bazata doar pe o retorica radicala sau pe refuzul compromisului, ci ar fi interesanta o coalitie bazata pe un proiect economic solid".

Citeste mai multe despre Cristian Preda: PDL si PNL se califica pentru a dezvolta un proiect comun pe RFI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristian Preda PNL PNL, #PDL PNL proiect comun , #PDL