Cristi Preda: Uninominalul - o sansa pentru PDL. Sa ne batem cu demnitate si curaj

Marti, 22 Mai 2012, ora 22:10
2516 citiri
Cristi Preda: Uninominalul - o sansa pentru PDL. Sa ne batem cu demnitate si curaj
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede ca, daca se lupta "cu demnitate si curaj", PDL poate castiga din modificarea sistemului electoral, votata marti de Camera Deputatilor.

Intr-o postare pe blog, Cristian Preda explica principalele efecte ale legii Ponta-Antonescu, concluzionand ca ea schimba radical filosofia votului si modul de formare a majoritatilor in Parlament.

PDL ataca uninominalul la Curtea Constitutionala: USL si-a legiferat dispretul fata de romani

"PDL a sustinut constant aceasta modificare revolutionara. Unii au stiut ce sustin, altii - nu. Acum, nu e timp pentru regrete sau retractari, fiindca nici ignoranta, nici frica nu scuza. Batalia trebuie purtata cu demnitate si curaj.

Daca unii au ales acest mod de vot pentru a 'nimici' PDL, asa cum au declarat in repetate randuri, trebuie sa le dovedim ca s-au inselat in calculele facute", comenteaza Cristian Preda.

Mai mult, acesta sustine ca "bipolarizarea actuala poate fi o sansa pentru ca PDL sa ocupe dreapta, lasind PNL in bratele pesedistilor, acolo unde s-au asezat nu doar de bunavoie, ci fiindca se temeau ca un mod de scrutin majoritar sa nu-i scoata din Parlament, ca partid situat pe locul trei".

In opinia lui Cristian Preda, daca legea nu "pica" la Curtea Constitutionala, atunci am putea asista la "inceputul reamenajarii campului politic romanesc".

Pirvulescu: USL vrea sa distruga PDL cu uninominalul

Legea electorala Ponta-Antonescu a fost votata marti de Camera Deputatilor, decizionala, si urmeaza sa mearga spre promulgare dupa ce Curtea Constitutionala isi va exprima punctul de vedere asupra sesizarii PDL. De asemenea, este posibil ca presedintele Traian Basescu sa o reintoarca in Parlament, stiut fiind ca el a fost initiatorul referendumului din 2009.

Votul uninominal varianta USL a trecut de Parlament - PDL il contesta la CCR

Legea a fost votata de deputatii USL, UNPR si cei ai minoritatilor, in timp ce UDMR s-a abtinut de la vot, iar PDL a votat impotriva.

Protest in Parlament fata de uninominalul USL: Asta-i magarie, nu democratie!

Legea este puternic contestata si de organizatiile neguvernamentale, care considera ca noul sistem de vot incalca principiile democratiei si Constitutia.

C.B.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Cristian Preda uninominal USL, #Cristian Preda lege Ponta Antonescu, #Cristian Preda vot uninominal , #PDL
Comentarii
Poza Nyki
Nyki
rank 1
Uninominalul o sansa pentru PDL ?
Poza lool
lool
rank 5
In sfarsit un PDL-st care nu moare de frica si nu boceste labe1tv.