Preda: Au existat pedelisti care ar fi vrut ca Basescu sa fie trimis pe mare, in larg

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 15:23
2750 citiri

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda dezvaluie ca au existat pedelisti de varf care la suspendare si la alegeri "ar fi vrut ca Basescu sa fie trimis pe mare, in larg" si considera ca PD-L are o sansa mare acum, in conditiile in care "Ponta e mai arogant decat Nastase, iar Antonescu mai firav decat Tariceanu".

Cristian Preda pare hotarat sa se puna rau cu liderii partidului din care face parte, incalcand in repetate randuri regulile stabilite de forurile de conducere, inclusiv prin dezvaluirile si aprecierile la adresa liderilor si ministrilor PD-L pe care le face intr-un interviu publicat miercuri de Academia Catavencu.

"Basescu a fost abandonat de unii dintre liderii actuali ai PD-L. Si in 2007, la suspendare, si in 2009, la alegeri, cred ca au existat pedelisti care ar fi vrut ca Basescu sa fie trimis pe mare, in larg. Presedintele spune de mai multi ani ca politica a ramas in urma societatii. Are dreptate. Multa lume nu vrea politica din pricina calitatii umane dezastruoase a elitelor. E nevoie de oameni noi, e nevoie de alt stil si de alte ambitii", spune Preda in interviul citat.

Europarlamentarul nu se fereste sa dezvaluie faptul ca, din biroul presedintelui Traian Basescu, "mai trimitea cate un ministru sms catre amicii din presa".

Daca ti-e frica de Ciutacu si Stelian Tanase, nu te poti lupta cu criza globala

In ceea ce priveste viata la partid, "sunt si momente vesele. De curand, a venit Andronic sa explice ce pedelist e el. Si da-i si lupta, si da-i si lupta! 'Ii nimicim, ii trimitem in somaj', zice Andronic. 'Pentru ca PNL trebuie sa invinga', continua el. 'Domnu' Andronic, vedeti ca aici e PD-L', l-am tras eu de maneca. Unii lideri s-au suparat ca am oprit iuresul fidelitatii".

Intrebat ce parere are despre cenzura impusa de conducerea democrat-liberala fata de Realitatea TV si Antena3, Preda are cateva explicatii posibile. "In unele cazuri, e vorba de dispret fata de presa si libertatea pe care ea o ilustreaza. In altele e doar lipsa de argumente. In fine, unii se tem pur si simplu. Dar daca ti-e frica de Ciutacu si Stelian Tanase, nu te poti lupta cu criza globala", comenteaza el.

Cristian Preda incalca interdictia PD-L si se duce la Antena 3

Blaga-puternic, Funeriu-enervant, Oprea-kitch

Rugat sa comenteze activitatea catorva ministri ai cabinetului, Cristian Preda nu a ezitat sa spuna foarte raspicat ceea ce crede.

"Blaga e un om foarte puternic. Dar el nu discuta decat in partid. Deruta unui partid intervine atunci cand crede ca totul trebuie discutat doar departe de spatiul public. Asta e o idee despre politica la care eu nu pot subscrie. Pentru mine, politica democratica e in mod fundamental publica", a declarat el.

In privinta tanarului ministru al Educatiei, "Funeriu nu e nici nebun, nici prost. E si bine intentionat. Cred insa ca are nevoie de putina rabdare. Nu poti face reforma daca toti sunt impotriva ta. Funeriu a reusit sa enerveze pe toata lumea: studenti, rectori, sindicalisti, parinti!".

O parere mai proasta pare sa aiba europaralamentarul despre ministrul independent al Apararii, Gabriel Oprea, o alta figura controversata a Cabinetului Boc.

"Cred ca o armata NATO merita ceva mai mult. Deocamdata, Oprea e doar kitsch. Nu exclud insa ca intr-o zi el sa devina periculos", apreciaza Preda, adaugand :"nu vad nicio figura simpatica printre independenti".

In schimb, "premierul Boc e de admirat: s-a dus singur la esafod. Nu sunt prea multi dispusi sa faca asta".

Cristian Preda: Nu vreau nici bani, nici putere

In ceea ce priveste situatia principalelor partide politice, concluzia lui Preda este la fel de transanta. "PD-L e intr-o situatie mai buna decat PSD si PNL. Ponta e mai arogant decat Nastase, iar Antonescu mai firav decat Tariceanu. Asta inseamna ca avem o sansa mare, dar putem sa o si irosim.(...) PD-L e la limita: poate rata totul, dar poate si castiga pe termen lung", conchide Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#cristian Preda PDL, #Preda Basescu PDL, #Cristian Preda cenzura presa , #PDL