Preda critica absenta lui Antonescu din Parlament: A mers, in schimb, la Voiculescu

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 16:35
2186 citiri
Preda critica absenta lui Antonescu din Parlament: A mers, in schimb, la Voiculescu
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, in loc sa fi fost prezent in Parlamentul Romaniei la votul de investitura a Guvernului condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu, unde putea sa dea chiar si un vot negativ, a ales, in schimb, sa faca un drum la Grivco, la firma lui Dan Voiculescu, il critica europarlamentarul PDL Cristian Preda pe liderul liberalilor.

"In cronologia politica a anului 2012, va ramane consemnat faptul ca liderul PNL Crin Antonescu nu si-a gasit vreme sa mearga pe 9 februarie la Parlament, la investirea unui nou guvern, dar a avut timp sa faca un drum la Grivco, firma lui Dan Voiculescu, care pare sa fi vrut medierea conflictului dintre liderii USL.

Intre un vot, fie el si impotriva lui M.R.Ungureanu, si adapostirea sub aripa unui patron ratacit in politica democratica, Antonescu a ales varianta a doua", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat vineri.

Geoana: Ponta merge fara Antonescu in America

"La inceputul anului, am pledat pentru un premier independent si pentru o mutare semnificativa din partea PDL, fiind de asemenea convins ca Traian Basescu a inteles foarte bine vocea reala a strazii, nu cea mimata in carnavalul unei revolutii intruvabile. Azi, Guvernul e condus de un neafiliat politic, iar PDL a inlocuit toti ministrii din vechiul cabinet, presedintele surprinzandu-si adversarii", continua eurodeputatul din partea PDL.

Pe de alta parte, Cristian Preda isi exprima dezamagirea fata de cat de nepregatiti au parut liderii USL in fata unei "confruntari politice reale": "Marturisesc ca nu ma asteptam insa ca USL sa fie atat de nepregatit pentru o confruntare politica reala. E acum evident ca opiumul servit zi de zi de televiziunile aservite lui Dan Voiculescu si-a facut efectul si C. Antonescu a ajuns sa creada ca GRIVCO va transa batalia politica. Efectele se vor vadi curand, atunci cand vom avea primele date despre cota de incredere in noul premier".

Tensiuni in USL dupa discursul lui Ponta - Antonescu a convocat subit o sedinta PNL

Joi, la votul de investitura a Guvernului Ungureanu, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a asumat in continuare rolul de lider al Opozitiei si a criticat noul Executiv. De cealalta parte, aliatul Victor Ponta a sustinut in plenul Parlamentului un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute si prin care a lasat sa se inteleaga ca Opozitia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat dupa discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o sedinta ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD si a presedintelui formatiunii social-democrate. La sosirea la sediul partidului, deputatul PNL Radu Stroe a declarat ca "ceva e in neregula" in discursul sustinut de Victor Ponta in Parlament, la sedinta de investire a Guvernului Ungureanu, precizand ca se va discuta pe aceasta tema la intalnirea conducerii PNL.

A.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristian Preda Antonescu Grivco, #Crin Antonescu investitura Guvern, #Antonescu vot Guvern Grivco, #Antonescu Grivco Dan Voisculescu , #PDL