Preda: O institutie europeana e folosita pentru jocuri politice in Romania

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 13:47
4677 citiri
Preda: O institutie europeana e folosita pentru jocuri politice in Romania

Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a acuzat pe europarlamentarul PSD Victor Bostinaru ca foloseste comisia de petitii a Parlamentului European, aflata acum in vizita in Romania, pentru a ataca Puterea de la Bucuresti.

Preda mai spune, intr-o declaratie pentru Ziare.com ca nu e pentru prima data cand Bostinaru face un asemenea lucru, mentionand ca acesta a redactat chiar el o petite despre libertatea presei si i-a pus pe jurnalistii de la Antena 3 sa o semneze, dupa cum ar fi recunoscut chiar acestia la audieri.

Comisia pentru petitii din PE vine in Romania - politicienii de la Bucuresti nu inteleg de ce

"E vorba doar de presiune mediatica. Acelasi domn Bostinaru a folosit comisia de petitii pentru a depune sub numele unor jurnalisti o petitie pe care o scrisese chiar el. Au declarat chiar jurnalistii de la Antena 3, care au spus ca domnul Bostinaru scrisese petitia si ei doar au semnat-o. Din motive de procedura, domnul Bostinaru a reusit sa mentina deschisa aceasta petitie, pe care el insusi a scris-o.

Ce vreti exemplu mai clar pentru a arata cum o institutie europeana e folosita pentru a regla conturi in Romania? Cu atat mai mult cu cat e vorba de un post privat care de dimineata pana seara e liber sa critice Puterea actuala. A acuza aceeasi Putere ca limiteaza libertatea presei este contradictoriu, in opinia mea", ne-a declarat Cristian Preda.

"Cand jurnalistii semnatari au fost invitati sa spuna despre ce e vorba, au spus ca petitia a fost redactata de domnul Bostinaru. Dansul e membru al acestei comisii si judeca aceasta petitie, e o situatie stranie. Prin presiuni politice si argumentand ca numarul petitiilor din Romanie e foarte mare, s-a determinat aceasta vizita", a completat eurodeputatul PDL.

Gest nerezonabil

Cristian Preda mai mentioneaza si faptul ca el, ca membru PDL si PPE in aceasta comisie, nu a votat impotriva vizitei, cum nu a facut-o nici Elena Basescu, celalalt reprezentant al Romaniei acolo, dar ca nu poate sa nu sesizeze motivul pentru care Bostinaru a reusit sa impuna vizita, din postura sa de coordonator pentru Romania al grupului socialist din aceasta structura.

"E o intentie politica la mijloc, e evident lucrul asta. In special domnul Bostinaru de la PSD incearca sa foloseasca aceasta comisie pentru a face opozitie. E o vizita de informare, comisia nu decide, nu exista o forta de constrangere care vine dinspre aceasta comisie pentru a transa cazuri precum cele pe care le-am semnalat. Tin de resortul autoritatilor nationale, ele iau decizia, nu Parlamentul European.

(...) Utilizarea politicianista a acestei comisii pentru a ataca Puterea de la Bucuresti e un gest nerezonabil. Nu cred ca trebuie sa folosim Parlamentul European pentru a regla diferende politice locale (...) A mai fost o vizita si in 2008. Se aleg in fiecare an doua-trei destinatii, si in functie de presiunile politice exercitate. Domnul Bostinaru are si acest obiectiv pentru a regla conturi politice la Bucuresti", a mai spus Cristian Preda, pentru Ziare.com

De ce vine comisia

"Vizita este facuta la presiunea colegilor nostri socialisti, dar si liberali. In primul rand la presiunea domnului Bostinaru. Sunt pe agenda mai multe teme, in primul rand pe chestiuni de mediu: Rosia Montana, padurea Letea, e si o petitie referitoare la energia eoliana din Dobrogea. Exista si petitii ale unor cetateni italieni referitoare la adoptii, e si o intalnire a autoritatilor care se ocupa de aceasta chestiune. E si una referitoare la Cathedral Plaza.

Sincer sa fiu, cred ca sunt doua lucruri de spus. Oricare din aceste chestiuni poate fi discutata. Pe de alta parte, la Rosia Montana ne intalnim si cu aceiasi doi petitionari care au fost si la Bruxelles, in cadrul aceleiasi comisii. E un soi de sedinta repetata", a explicat Preda, care a salutat insa faptul ca, pe chestiunea Rosia Montana, comisia se va intalni si cu reprezentantii Gold Corporation.

Cu toate astea, comisia nu va fi prezenta in format intreg in Romania, Cristian Preda precizand ca presedintele ei, Peter Jahr, merge cu o parte din membrii, intr-o alta vizita, in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Preda comisie petitii politicianism, #comisie petitii PE Bucuresti , #PDL