Preda: Sunt socat cum stam si ne uitam ca prostii cum ne pleaca medicii

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 13:05
2507 citiri
Preda: Sunt socat cum stam si ne uitam ca prostii cum ne pleaca medicii
Foto: Antena 3

Europarlamentarul PDL Cristian Preda si-a exprimat dezamagirea ca autoritatile romane nu iau nicio masura pentru a stopa exodul medicilor.

"Sunt absolut socat cum stam si ne uitam ca prostii, sunt maniat cum ne uitam ca prostii cum ne pleaca cu zecile, cu sutele, medicii din tara. Sunt orase intregi in Alsacia - am chiar prieteni care au mers in orase de 14.000-15.000 de locuitori - sunt deja 14-15 medici romani - un medic roman la 1000 de francezi. Aceeasi francezi care ne injurau pentru rromi si pentru alte mizerii cheama medici romani", si-a exprimat nemultumirea Preda fata de sistemul de sanatate, vineri seara, la Antena 3.

In plus, europarlamentarul a criticat si sistemul de educatie, in ceea ce priveste mediul universitar, precizand ca diferenta dintre salariul pentru tinerii asistenti sau lectori si salariile de profesori este "enorma".

"Pentru a avea un personal de buna calitate in invatamantul universitar, ca si in cel scolar si liceal, e nevoie de salarii decente", a spus el.

Pe de alta parte, Preda a explicat de ce a participat la o emisiune realizata de Antena 3, chiar in conditiile in care conducerea PDL a decis sa boicoteze postul de televiziune din cauza "minciunilor" prezentate in privinta studiilor ministrului Daniel Funeriu.

"Daca ma pot exprima, vin in emisiunea respectiva", a explicat europarlamentarul. El a adaugat ca decizia boicotarii Antenei 3 nu a fost discutata in interiorul partidului, astfel ca nu au fost respectati cei trei D - dezbatere, decizie, disciplina.

"Asta n-a fost bazata pe dezbatere. Cred ca trebuie sa fim liberi ca oameni politici", a mentionat democrat-liberalul.

Boc nu e capabil sa creasca increderea oamenilor in guvernare

Pe de alta parte, europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca premierul Emil Boc in continuare dovedeste ca nu este capabil sa creasca increderea romanilor in guvernarea PDL.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care europarlamentarul a fost intrebat despre declaratiile lui Iulian Urban referitoare la atacul din Norvegia si despre posibila sanctiune a senatorului PDL.

"Partidul se teme sa ia vreo decizie in privinta tuturor celor care au un vot acolo in Parlament, e o majoritate foarte stransa. Eu nu ma simt deloc confortabil, eu am spus de-a lungul vremii si de Boc ca ar trebui sa-si gaseasca alt job. Nu mi-a dovedit de-atunci incoace ca ar fi capaibl sa sporeasca increderea publicului in aceasta guvernare, din pacate. Asta e situatia", a spus Preda.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cristian Preda PDL, #exod medici masuri , #PDL