Sa pupe Cristian Preda talpile PDL? (Opinii)

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 15:30
3285 citiri
Sa pupe Cristian Preda talpile PDL? (Opinii)
Foto: ghimpele.ro

Exista voci care spun despre Cristian Preda urmatoarele: o fi intelectual, poate ca are o pregatire educationala, superioara multor colegi din partid, dar sa nu uite cine l-a propulsat in postul actual de europarlamentar. Cu alte cuvinte, ciocu' mai mic cand vine vorba de PDL, pentru ca el, si nu altcineva v-a propulsat in Parlamentul european, domnule Preda!

Alte glasuri din spatiul public spun ca domnul Preda ii datoreaza totul lui Traian Basescu si nimanui altcuiva, fiindca acesta ar fi artizanul ascensiunii fostului profesor al SNSPA. Fost consilier al lui Traian Basescu, Cristian Preda a avut, de-a lungul timpului, o atitudine impaciuitoare si putin umila cand a venit vorba sa comenteze cate ceva despre Traian Basescu si numeroasele lui derapaje.

Chiar si acum, dupa ce a fost exclus din PDL, Preda continua sa sustina ca partidul s-a indepartat de spiritul si linia impuse candva de Basescu. In schimb, cand a fost nevoit sa dea cate o palma peste obrazul subtire al PDL, incoltit din toate partile de numeroasele cazuri de coruptie din interior si gestionarea deficitara a tarii, domnul Preda n-a sta prea mult pe ganduri. Curgeau rauri cuvintele critice pe blogul personal al lui Preda, avand impresia ca te afli pe blogul lui Adrian Nastase sau Victor Ponta.

La prima vedere, Cristian Preda pare tipul de politician vertebral, bine intentionat, capabil sa-si puna in valoare atuurile oratorice, atunci cand are cate ceva de spus. Este vocea mereu critica, vesnic capabila sa atraga atentia asupra derapajelor din partidul propriu. Din nefericire pentru reputatia sa politica, Cristian Preda isi exprima aceste nemultumiri numai in mediul virtual, neexistand momente in care sa-si fi manifestat frustrarile politice in lumea reala, sau audio-vizuala.

Am avut de-a face cu destule momente in care Cristian Preda critica tot ceea ce era legat de Elena Udrea, dar peste cateva zile, cand aceasta obtinea functia de presedinte al PDL Bucuresti, Preda iesea pe scena evenimentului, inaltand in slavi performantele notabile ale blondei pedeliste. Desi cu cateva zile in urma, pe blogul sau, Preda se putea lauda cu un supranume de Greuceanu, la fata locului, in fata cuvintelor reale, acelasi Preda se pierdea cu firea devenind un pitic din Alba ca Zapada.

Domnul Preda ar trebui sa recunoasca ca datoreaza foarte mult PDL si lui Traian Basescu, pentru functia actuala ocupata in Parlamentul european. Cristian Preda nu a ajuns in acel loc candidand pe liste nominale, ci pe liste de partid. Electorii au votat o lista cu mai multe nume ale PDL si nu un nume anume. Asa ca, in ziua de azi, daca a ajuns sa castige minimum 7.000 euro pe luna in Parlamentul european, Preda trebuie sa multumesca PDL si mai putin reputatiei sale de intelectual rasat.

Cristian Preda, daca se considera un tip integru, cu priza la public si extrem de popular dupa ce il consiliase cativa ani pe Basescu, trebuia sa aiba curajul a spune lucrurilor pe nume inca de acum patru ani, cand au avut loc alegerile europarlamentare. Trebuia sa vina in fata noastra si sa condamne castigarea voturilor cu ajutorul pungilor de zahar, malai sau faina.

Ar fi trebuit sa aiba demnitatea sa recunoasca ca, fara sponsori solizi in spate, care ulterior obtin contracte barosane cu statul, poate nu ar mai fi fost in pozitia in care se afla acum. Si nu in ultimul rand, sa le multumeasca domnilor Prigoana, Blaga sau doamnei Udrea ca au fost acolo, in strada, cu pelerina portocalie si cu punga de faina in sacosa, pentru a-i face campanie lui Preda sau Macovei. Fara ei, astazi Perda ar fi fost, probabil, un profesor anonim la SNSPA.

O veche vorba din batrani spune: "celui care iti face bine in viata ar trebui sa-i pupi si talpile". Cam in aceasta situatie este Cristian Preda. N-a avut nici curajul, nici tupeul sa incerce a schimba ceva in politica autohtona, preferand sa se integreze in acelasi sistem patentat de ani buni. Cu vorbe goale nu se schimba prejudecati, nu se face reforma.

Nici Preda, nici Monica Macovei, alt critic constant al practicilor pedeliste, nu au avut curajul sa lase deoparte, din proprie intiativa, proiectul portocaliu, asteptand momentul cand cineva le va face vant catre exterior. Poate cu oameni ca ei, cuprinsi in alta formatiune politica, Romania ar mai fi avut o sansa. Insa nimic nu-i mai sigur ca locul caldut pe care deja il ai, preferand sa nu risti doar de dragul intereselor tarii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cristian Preda PDL, #excludere Cristian Preda PDL, #europarlamentar Cristian Perda, #Monica Macovei Cristian Preda , #PDL