UNPR: Afirmatiile lui Cristian Preda denota ignoranta si rea intentie

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 22:40
1856 citiri
UNPR: Afirmatiile lui Cristian Preda denota ignoranta si rea intentie
Foto: inpolitics.ro

UNPR considera ca declaratiile europarlamentarului Cristian Preda cu privire la recalcularea pensiilor militarilor sunt "nedrepte", denota "ignoranta si rea intentie" si sunt facute "in speranta de a obtine vizibilitate", se arata intr-un comunicat al Uniunii.

Potrivit UNPR, afirmatiile democrat-liberalului constituie o ofensa adusa celor care au imbracat si imbraca haina militara.

"A invoca pensiile militare intr-o maniera superficiala si politicianista, asa cum face dl Cristian Preda, denota ignoranta si rea intentie in ceea ce priveste problema pensiei militarilor si a reglementarilor internationale in domeniu", se arata intr-un comunicat.

Uniunea precizeaza ca, in statele membre NATO si UE, pensile militarilor sunt tratate fie in legi distincte, fie in capitole separate ale legii unice, "tocmai din necesitatea de a compensa limitarea exercitarii drepturilor constitutionale si avand in vedere privatiunile serviciului militar, fara a incalca, astfel, prevederile Cartei Sociale Europene cu privire la nediscriminare".

"Faptul ca Preda politizeaza un subiect ce tine strict de domeniul militar, in speranta de a obtine vizibilitate mediatica, arata o intelegere precara a unor subiecte care tin de interesul national si care nu pot fi tarate in disputele politice. UNPR respinge aprecierile lui Cristian Preda si considera ca atacarea unui ministru care isi respecta angajamentele si face eforturi pentru a asigura un tratament echitabil pentru militari este o eroare si o ingrijoratoare dovada de dispret fata de Armata Romana", se mai arata in comunicat.

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda se arata nemultumit ca in timp ce salariile medicilor si profesorilor scad, pensiile militarilor vor creste, asa cum a anuntat ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

"Singurul care da semne ca ar putea ameninta excelenta politica a dlui Victor Ponta e un fost aliat al sau, acum dusman de moarte: e vorba despre ministrul Apararii. Intr-adevar, ce poate fi mai binevenit acum, cand sute de mii de profesori si medici isi vad salariile diminuate cu 25%, decat anuntul facut ieri de Gabriel Oprea ca pensiile militarilor vor creste?

Nu e un motiv de satisfactie pentru orice profesor sa afle ca un maistru militar e platit regeste nu doar cand e in activitate, ci si la pensie? Nu e incantat un chirurg sa afle ca un general in retragere va fi in continuare mai important socialmente si mai bine platit decat un sef de clinica?", se intreaba Preda.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Cristian Preda europarlamentar , #PDL