Preda: Am simtit ca imi cade tavanul in cap cand am auzit de pleasca!

Joi, 25 Februarie 2010, ora 10:31
5083 citiri
Preda: Am simtit ca imi cade tavanul in cap cand am auzit de pleasca!

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda considera ca greselile flagrante de comunicare pe care le fac tinerii sai colegi de partid Sever Voinescu si Theodor Paleologu risca sa compromita idei politice importante din dorinta de a epata publicul.

"T. Paleologu a asezat sub numele 'pleasca' ideea ca PD-L a beneficiat electoral de carisma lui Traian Basescu. Fiind de fata atunci cand amicul Toader a lansat formula, va marturisesc ca am simtit cum imi cade tavanul in cap! Expresia plastica aleasa de cel care era in acea clipa ministru al culturii era destinata sa epateze, nu sa convinga", marturiseste Cristian Preda pe blog.

Dupa acest prim episod nefericit, urmeaza un altul, din pacate. Cel de marti, cand Sever Voinescu a folosit expresia "basescianism" pentru a descrie optiunile sefului statului, surprinzator de diferite de ale unor marcanti membri din conducerea PD-L.

Sever Voinescu: Cristian Preda e in goana dupa glorie mediatica

"Nefericita alegere! Spun asta, desi am fost la fel de uimit ca si Sever Voinescu sa descopar unele din practicile PD-L", mai recunoaste Preda.

Acesta sustine ca opiniile colegilor sai sunt, in principiu corecte, doar gresit prezentate opiniei publice si mai ales, in ochii unora, lipsiti "nu doar de umor, ci si de un simt elementar al ironiei".

In acest context, Preda s-a vazut nevoit sa puncteze mai clar aceste opinii. In primul rand ar fi vorba despre faptul ca PD-L "a exploatat din plin resursele politice ale lui Traian Basescu, dar e in acest moment in pana".

"Decalajul dintre nivelul mediu al PD-L - asa cum am reusit eu sa il identific - si standardele definite de Traian Basescu pentru clasa politica este urias", subliniaza curajos Cristian Preda.

Cea de a doua idee ar fi legata de existenta unui posibil succesor al lui Traian Basescu, in conditiile in care acesta nu mai poate candida pentru un alt mandat prezidential si, dupa cum a declarat, nici nu se va mai intoarce in partid la expirarea acestuia.

"Eu cred ca problema e mult mai grava: o ambitie de succesiune credibila ar putea fi blocata de o masa critica de pedelisti care, revendicandu-se tocmai de la Traian Basescu, ar argumenta ca traim, de fapt, in cea mai buna lume posibila. Acest pericol exista cu atat mai mult cu cat PD-L domina executivul, impunandu-si o retorica pro-guvernamentala. E evident justificat sa sustii propriul guvern. Dar nu si atunci cand e vorba despre lucruri care nu sunt de aparat", mai considera acesta.

Preda incheie cu o concluzie interesanta: "Strategia aleasa de Toader Paleologu si Sever Voinescu - aceea de a epata publicul - este o eroare. Avem nevoie de raspunsuri la nevoile sociale, nu de formule mestesugite. Sau, ma rog, socante".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cristian Preda pleasca, #Cristian Preda VOinescu Paleologu, #Cristian Preda PDL schimbare , #Sever Voinescu