Cristian Preda critica "radicalismul urii" promovat de PNL

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 14:52
3864 citiri
Cristian Preda critica "radicalismul urii" promovat de PNL
Foto: Cotidianul

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda critica atitudinile politice adoptate dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Mircea Geoana si Crin Antonescu, care, desi infranti, "nu cedeaza un milimetru".

"In democratiile veritabile, atunci cand un candidat pierde o cursa electorala, el face, la o zi-doua dupa scrutin, un pas inapoi. In limbajul politic, gestul se numeste demisie, iar in cel etic - responsabilitate. La noi, e pe dos. Daca pierzi, nu te retragi. Daca ai fost infrant, nu trebuie sa meditezi in liniste. Daca ai iesit pe locul doi, nu se cheama ca trebuie sa cedezi vreun milimetru. Dimpotriva: infrangerea obliga la ofensiva, ea e premiata cu functii si rasplatita cu onoruri", scrie Cristian Preda pe blog.

In opinia sa, culmea acestui tip de atitudine politica a fost atinsa de Mircea Geoana care, dupa ce a pierdut alegerile la Primaria Capitalei dar si pe cele in tandem cu Adrian Nastase la prezidentialele din 2004 a fost propulsat la sefia partidului.

"Batut, dar validat cu votul colegilor sai, dl Geoana a continuat cursa. Spre o noua infrangere", comenteaza Preda subliniind ca, acum, dupa un nou esec inregistrat la alegeri, "neimpacatul infrant" persista in greseli.

Ura dinozaurilor versus aroganta adolescentilor

Acelasi tipar este respectat, in opinia sa, si de liderul PNL Crin Antonescu.

"Nici o clipa nu s-a gandit sa renunte domnia sa. Desi a pierdut si turul intai al prezidentialelor, iar apoi l-a pierdut si pe al doilea, alaturi de Mircea Geoana, presedintele PNL continua cursa ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Infrant, dl Antonescu nu cedeaza. Reia exact aceleasi vorbe, rosteste - putin teatral - aceleasi cuvinte de ocara", mai scrie Cristian Preda, criticandu-l pe Antonescu pentru faptul ca, incepand din 2005, este blocat in ura indreptata impotriva lui Traian Basescu.

"Radicalizarea urii pare a fi tratamentul la care recurge un partid golit de liberalism pentru a se opune unui candidat", comenteaza acesta declaratiile publice facute duminica de Crin Antonescu pentru a-i sustine candidatura lui Radu Stroe la alegerile partiale din Capitala in fata lui Honorius Prigoana.

"Asta ofera politica de azi cetateanului: ura dinozaurilor versus aroganta adolescentilor", mai arunca o sageata Preda catre candidatul PD-L, despre care spune ca "desi aflat inaintea primei curse electorale, e la fel de arogant ca dupa o infrangere".

C.B.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Preda Antonescu, #Cristian Preda Mircea Geoana, #Preda liberalism , #stiri Cristian Preda
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Mda, chiar ca in Romania clasa politica se comporta altfel decat in diaspora
Poza arwen
arwen
rank 5
Ce de sfaturi in ultimul timp din partea acestui domn!