Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Preda: E posibil ca Antonescu sa fi luat microbul urii de la Nastase

Luni, 28 Martie 2011, ora 19:50
1804 citiri
Cristian Preda: E posibil ca Antonescu sa fi luat microbul urii de la Nastase
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda critica initiativa lui Crin Antonescu de introducere a votului cenzitar pentru romanii din diaspora si crede ca pe langa incalcarea Constitutiei si a discriminarii e posibil ca liderul PNL sa fi luat "microbul urii fata de imigrantii romani de la Adrian Nastase".

Democrat liberalul mai sustine ca la Crin Antonescu se observa o "contaminare cu bolile cronice ale stangii", drept marturie pentru asta fiind propunerea fruntasului liberal de a conditiona votul romanilor din strainatate de plata impozitelor in tara.

"Dintr-un foc, doua lovituri date liberalismului si democratiei. In primul rand, o conditionare a votului de plata impozitului reprezinta o intoarcere la vremea care a precedat anul 1919, data introducerii votului universal (masculin) in Romania. In al doilea rand, e vorba de discriminare: romanii din tara care nu platesc impozite ar putea vota, in vreme ce romanii din afara tarii - nu", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Eurodeputatul PD-L crede ca putem vorbi aici si de o furie impotriva celor care au votat masiv in favoarea actualului presedinte, Traian Basescu, transmisa liderului PNL de Adrian Nastase.

"E foarte probail ca Antonescu sa fi luat microbul urii fata de romanii din strainatate de la Adrian Nastase, cel care a atribuit esecul sau din 2004 votului cetatenilor din afara Romaniei. Las la o parte eroarea de interpretare (votul oricarui cetatean e egal cu al celorlati, indiferent de domiciliu), pentru a retine doar persistenta acestei uri.

Nastase nu-i iarta nici acum, la aproape 7 ani dupa esecul sau, pe cetatenii care nu l-au votat. Crin Antonescu e cel care exprima gandurile ascunse ale fostului premier, stigmatizandu-i pe romanii din afara tarii cu speranta ca ei sa nu mai voteze. Cu o portavoce atat de bine plasata in sondaje, Adrian Nastase a ajuns - iata! - din mentorul lui Victor Ponta, ideologul Opozitiei", conchide Preda.

Antonescu vrea "vot fiscal" pentru diaspora, romanii de afara il pun la punct

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca votul romanilor din diaspora ar trebui conditionat de plata in tara a cel putin unui impozit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Preda vot cenzitar, #Antonescu contaminat ura Nastase , #stiri Cristian Preda