Cristian Preda vrea drept de vot la 16 ani

Duminica, 22 Mai 2011, ora 19:31
2924 citiri
Cristian Preda vrea drept de vot la 16 ani
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda isi doreste ca varsta de vot sa fie coborata pana la 16 ani, in contextul discutiilor despre reformarea Constitutiei.

"Propunerea mea de a diminua varsta de vot, de la 18 la 16 ani, a fost primita cu raceala. In contextul discutiilor despre reformarea Constitutiei, poate ar fi nimerit sa se realizeze studii despre varsta la care tinerii isi asuma o conditie politica. Daca se poate munci de la 16 ani, de ce sa nu se poata si vota de la aceeasi varsta?", se intreaba Cristian Preda pe blogul personal.

Discutia despre reducerea varstei pentru persoanele care au drept de vot a fost lansata de europarlamentarul PD-L in contextul in care, duminica, in Germania, in landul Bremen, sunt alegeri pentru parlamentul regional, iar la acest scrutin participa pentru prima data si tinerii de 16 ani.

"Mai multe landuri au coborat varsta de vot la municipale, dar Bremen e primul unde acest drept este extins. Germania se alatura astfel Austriei in revolutia democratica europeana in privinta votului", mai scrie Preda.

Cristian Preda: Adrian Nastase a imbratisat punctul de vedere rusesc asupra scutului anti-racheta amplasat in Romania

Pe langa preocuparea fata de legea electorala, europarlamentarul PD-L semnaleaza si faptul ca Adrian Nastase a imbratisat punctul de vedere rusesc asupra scutului anti-racheta amplasat in Romania.

"Fostul premier a descris drept "eroare strategica" perspectiva americana asupra apararii europene. Nu e nimic de mirare. Acesta e felul in care Nastase aniverseaza doua decenii de cand negocia Tratatul cu muribunda URSS. Orice pro-sovietic care se respecta a devenit pro-rus", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Nastase despre Basescu: A irita in permanenta Rusia este o dovada de prostie

Liderul PSD Adrian Nastase a criticat, sambata, politica presedintelui Basescu in privinta Rusiei, apreciind ca a irita in permanenta Rusia este o "eroare de strategie" si "o dovada de prostie".

"Rusia este in vecinatatea Romaniei si lucrul acesta nu-l vom putea schimba, indiferent cat de tare se va enerva in continuare Traian Basescu. A irita in permanenta Rusia, fiind membra NATO, fiind membru al UE, dupa parerea mea este o mare greseala, o eroare de strategie si de politica externa", a comentat Adrian Nastase.

El a adaugat ca dorinta de a irita "in permanenta" Rusia este "o dovada de prostie si, in orice caz, nu dovada de inteligenta strategica, pentru o tara care ar fi putut sa-si gaseasca in proximitate si surse pentru o energie mai ieftina si o piata de desfacere mai larga pentru multe dintre produsele sale".

Liderul PSD considera ca scutul antiracheta se bazeaza pe o prezumtie care este depasita, aratandu-se rezervat in privinta eficientei acestui mecanism, apreciind si ca subiectul nu ar trebui folosit intr-o disputa cu rusii "pentru a nu-i irita in mod inutil".

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda vot Romania, #Adrian Nastase pro rus , #stiri Cristian Preda