Ce spune Preda despre nominalizarea ca prezidentiabil pe lista lui Basescu?

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 15:03
1102 citiri
Ce spune Preda despre nominalizarea ca prezidentiabil pe lista lui Basescu?
Foto: Arhiva

Cristian Preda comenteaza ca includerea sa pe lista lui Traian Basescu de posibili prezidentiabili, spunand ca poate sa nu se gandeasca la aceleasi lucruri ca presedintele, dar ii da dreptate atunci cand vorbeste despre necesitatea unui sprijin puternic de la PD-L pentru viitorul candidat.

"Eu pot sa nu ma gandesc la lucrurile la care se gandeste presedintele", a fost comentariul lui Preda la faptul ca seful statului vede in el un posibil succesor la Cotroceni. El nu a dorit sa discute mai mult pe marginea acestui subiect, adaugand insa ca "presedintele are dreptate atunci cand vorbeste despre sprijinul de la PD-L".

Cristian Preda spune ca pana la prezidentiale, PD-L are de trecut teste la alegerile locale si apoi la parlamentare.

"Sunt alte lucruri importante. Prioritatea este gasirea unor candidati pentru marile orase: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Iasi, unde domina PSD, independenti precum Sorin Oprescu sau PNTCD, la Timisoara. In functie de aceasta batalie de la locale se construieste si strategia pentru legislative si apoi cea pentru 2014", a apreciat el.

Intrebat daca s-a gandit vreodata ca ar putea fi un candidat la prezidentiale, Preda s-a aratat preocupat de alta chestiune, si anume "grila diferita de evaluare" a unei personalitati politice pe care o are de exemplu presedintele Basescu, sau un lider PD-L.

"Marti Radu Berceanu are un dispret de-a dreptul socant pentru Monica Macovei, iar miercuri presedintele spune despre ea ca e un om plin de calitati. Cat de diferite sunt grilele prin care este evalauta o persoana?", s-a intrebat el, subliniind ca nu omogenitatea perceperii unei persoane in interiorul unui partid este solutia.

Presedintele Traian Basescu a declarat la B1TV ca sunt cativa primari atat de la PD-L, cat si de la PSD, care pot ajunge la Cotroceni, dar i-a invocat la categoria prezidentiabili si pe pedelistii Cristian Preda, Teodor Baconschi, Monica Macovei si Sever Voinescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cristin Preda candidat prezidentiale, #Cristian Preda Traian Basescu , #Traian Basescu