Cristian Preda: Liderii PD-L au autoritate doar cand e vorba de apararea unor corupti

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:01
2462 citiri
Cristian Preda: Liderii PD-L au autoritate doar cand e vorba de apararea unor corupti

Partidul Democrat Liberal are lideri, insa acestia nu au autoritate, este de parere europarlamentarul PD-L Cristian Preda. El a declarat pentru Ziare.com ca liderii PD-L sunt autoritari doar cand vor sa il puna pe el la punct sau sa apere coruptii.

"Lideri exista in PD-L, dar fara autoritate. Nu este o conducere unica, e colegiala. Este clara aceasta lipsa de autoritate, este resimtita.

Ei sunt autoritari doar cand ne pun la punct pe mine, pe Monica Macovei sau cand e vorba de apararea unor corupti. Este singura forma de autoritate care are trecere. Deci ori pentru a ne ameninta, pe mine sau pe Macovei sau mai stiu eu cine, ori pentru a-i proteja pe corupti. In rest, autoritatea este absenta", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Declaratia lui vine dupa ce presedintele Traian Basescu a spus intr-un interviu pentru Romania libera ca, de la plecarea sa, PD-L nu mai are "leadership".

Basescu: Trebuie separata functia de premier de cea de presedinte de partid

"Marea problema este ca si PD-L are aceeasi problema ca si PSD sau PNL: nu are lidership. Dupa Ion Iliescu nu a mai aparut un politician de mare calibru in PSD, in PNL, Tariceau a fost cel mai important om politic, dar l-au abandonat. PD-L e in aceeasi situatie, dupa Petre Roman si Traian Basescu nu au mai gasit pe altcineva", a spus Traian Basescu.

In ceea ce priveste o viitoare candidatura la functia de vice-presedinte PD-L, Cristian Preda a spus ca se mai gandeste la acest aspect. Asta desi el ar avea sustinerea sefului statului.

"Vom vedea. Este vorba de vot aici, nu de recomandare. In acest moment nu pot sa fac o evaluare pentru ca sunt foarte multe lucruri in schimbare, inclusiv discutia despre premier vs lider de partid. S-a evoluat foarte mult. Exista o solidaritate aproape in unanimitate in privinta ideii de a nu separa aceste doua posturi si acum in ultimul timp se merge catre o solidaritate la limita catre unanimitate pentru separarea celor doua functii", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Seful statului a pledat in interviul citat pentru reimprospatarea echipei de conducere a PD-L, sugerand ca asa-zisa "aripa a intelectualilor" ar trebui sa primeasca functii in partid, iar Cristian Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Monica Macovei si Traian Ungureanu sa devina vicepresedinti ai partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cristian Preda PDL, #lider PDL Traian Basescu , #Traian Basescu