Cristian Preda: Traian Basescu va castiga prezidentialele si fara mine

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 14:57
1968 citiri
Cristian Preda: Traian Basescu va castiga prezidentialele si fara mine

Consilierul prezidential Cristian Preda, care a anuntat ca va candida la alegerile europarlamentare din partea PD-L, a spus, miercuri, ca are sustinerea presedintelui Basescu in acest demers, Preda apreciind ca prezenta sa la Cotroceni nu este indispensabila presedintelui.

Preda a declarat ca exista trei motive pentru care s-a inscris in randurile democrat-liberalilor. "Acesta este partidul ce a definit un proiect de reforma a statului, de modernizare a Romaniei, iar locul meu este aici. In al doilea rand, cred ca e nevoie ca partidele din Romania sa foloseasca experienta intelectualilor deoarece politica, inainte de a fi facuta, ea trebuie gandita", a afirmat Preda citat de Newsin.

Al treilea considerent este acela ca PD-L "este locul adevaratilor liberali", in timp ce PNL reflecta mai degraba o viziune de secol XIX asupra liberalismului.

Consilierul prezidential a precizat ca a avut o discutie cu presedintele Basescu inainte de a se inscrie in PD-L pentru a candida la europarlamentare. "Bineinteles ca a fost informat si se intelege de la sine ca ma sustine in acest demers. Nu fac gesturi intempestive, nu fac gesturi de carnaval", a spus Preda.

Intrebat fiind despre riscul ca seful statului sa-si piarda unul dintre principalii sfatuitori in pragul campaniei pentru alegerile prezidentiale, Preda a raspuns: "Traian Basescu va castiga si fara mine pentru ca este un politician puternic. Pe de alta parte, angajamentul meu in politica europeana poate aduce un plus atat PD-L, cat si Presedintiei", a spus Cristian Preda.

In ceea ce priveste candidatura pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, Preda a spus ca Romania are nevoie sa-si schimbe statutul actual pe care il are in cadrul Uniunii Europene.

"Cred ca Romania merita sa devina, dintr-un elev codas, un premiant al clasei. Pana acum, parcursul Romaniei a fost afectat de acest stigmat, ca a trecut examenul de admitere la limita", a spus Preda.

Presedintele organizatiei PD-L sector 4, Romeo Raicu, a adaugat ca Preda va ajunge pe un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, deoarece filiala pe care o conduce a avut rezultate bune atat la precedentul scrutin pentru Parlamentul European, cat si alegerile parlamentare nationale din toamna anului 2008.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristian Preda, #candidat europarlamentare PDL , #Traian Basescu