Presa de azi: PD-L nu-l vrea pe Cristian Preda campionul reformelor

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 07:31
3642 citiri
Presa de azi: PD-L nu-l vrea pe Cristian Preda campionul reformelor

Suparat de gafele pe care le face PD-L la guvernare Corneliu Vadim Tudor vrea sa faca si el o alianta cu PSD la nivel de Bucuresti, asa cum au facut si liberalii. Intre timp democrat liberalii se dezic de reforma lui Cristian Preda, iar vizita lui Traian Basescu la Chisinau irita la maxim comunistii.

Gandul titreaza in editia de miercuri ca Vadim vrea o alianta cu PSD.

Suparat ca Adriean Videanu, care in opinia sa conduce inca Bucurestiul, vrea sa-l intoarca in bezna si frigul "pesterilor medievale", liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a comandat realizarea unei aliante cu PSD, la nivel de Capitala.

"Trebuie schimbata compozitia conducerii Capitalei, iar eu am initiat aceasta negociere. De pilda acum, de doua ore, in cartierul Cotroceni unde stau eu, lumina a fost stinsa. In fiecare saptamana, e o repriza de bezna medievala.

Sorin Oprescu, daca e suferind, sa iasa la pensie, sa se trateze. Cat despre restul conducerii Capitalei, e clar ca, in conjunctura asta, Videanu, tartorul principal - caci Adriean Videanu conduce Capitala in continuare -, indreapta orasul fie catre Antarctica, fie catre pesterile medievale fara lumina, fara caldura, fara apa. Nu merge asa treaba", a declarat marti liderul PRM.

C.V. Tudor le-a reamintit celor inca interesati de doctrine ca atat PRM, cat si PSD sunt partide de centru-stanga.

"Asa ca fac ceva pe dreapta lui Basescu si ii dau si cu ea in cap", s-a revoltat Vadim, in final, uitand ca alinierea doctrinara, despre care vorbeste astazi, n-a avut nicio relevanta in momentul in care, pentru a crea o majoritatea in Consiliu si pentru a-si impune un viceprimar la Capitala, PRM a facut alianta cu PD-L, in iunie 2009.

Jurnalul National: Mircea Geoana vrea consultari

Se pare ca liderul PSD nu este ocupat doar de negocierile cu cei de la PRM ci vrea consultari in propriul partid dupa ce a anuntat de cateva zile ca vrea sa fie presedinte in continuare. Jurnalul National anunta in editia de miercuri ca presedintele PSD, Mircea Geoana , lanseaza o oferta de negociere cu Adrian Nastase si Cristian Diaconescu, contracandidatii sai la Congres.

Are tot dreptul (Diaconescu - n.n.) daca se hotaraste sa faca un astfel de pas, dar il cunosc suficient de mult si pe Adrian si sunt convins ca inainte de a lua o astfel de decizie eventuala, si pentru un calcul care si-l face fiecare dintre noi inainte sa se lanseze, sunt convins ca vom avea o discutie intre noi, o discutie ca intre colegi si ca intre prieteni, pentru ca este un fost lider al partidului, cu enorma experienta politica, si sunt convins ca inainte de a intra intr-o astfel de chestiune ne vom consulta si vom stabili ce-i mai bine de facut". Geoana a tinut sa precizeze ca doreste ca Liviu Dragnea sa ramana secretar general al PSD si ca sustine si infiintarea functiei de presedinte executiv.

Evenimentul Zilei: Politica de cadre a lui Boc ne-a costat deja un milion

Evenimentul Zilei anunta in editia de miercuri ca politica de cadre a lui Boc ne-a costat deja un milion.

Un milion de lei este prima transa pe care guvernul trebuie sa o plateasca din bani publici pentru "epurarile" pe motiv de "loialitate".

Guvernul Romaniei are de platit in jur de un milion de lei consilierilor pe care premierul Emil Boc i-a dat afara din Corpul de Control si Departamentul Antifrauda anul trecut, dupa introducerea angajamentelor de loialitate.

Pana acum, 21 dintre acesti functionari au castigat in instanta si urmeaza sa primeasca fiecare in jur de 50.000 de lei, in urma unor decizii executorii ale instantelor. Instanta a dispus reincadrarea acestor angajati, dar si plata salariilor aferente perioadei care s-a scurs de la data concedierii pana la decizia instantei.

"Cei care au castigat au de primit aproape 50.000 de lei. Salariul mediu lunar in institutie este de 4.000 de lei, si aceasta suma se inmulteste cu numarul de luni care s-au scurs de la demitere pana la decizia instantei de repunere in functie, in majoritatea cazurilor 12 luni", ne-a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu, a carei firma de avocatura i-a reprezentat in instanta pe 15 dintre cei concediati din Corpul de Control.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a castigat si el 6 procese in care oameni pusi pe liber din Departamentul de Lupta Antifrauda au obtinut despagubiri similare. Chiar daca Secretariatul General al Guvernului a atacat deciziile la Curtea de Apel Bucuresti, cei doi avocati sustin ca nu au emotii ca ar putea sa piarda. Si aceasta pentru ca ordonanta pe baza careia s-au facut concedierile a fost respinsa de Curtea Constitutionala.

Romania Libera: PD-L nu-l vrea pe Preda campionul reformelor

Ca o actiune similara guvernarii PD-L si-a propus sa se reformeze, dar nu-l vrea pe Cristian Preda campionul reformelor, asa cum observa si Romania Libera in editia de miercuri.

Liderii PD-L sunt iritati de "aroganta" cu care Cristian Preda isi promoveaza ideile de modificare a statutului si doctrinei partidului si il acuza ca isi asuma o reforma care nu e a lui.

Participarea europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei la sedinta conducerii PD-L de luni s-a soldat doar oficial cu o pace intre reformistii vocali si sefimea partidului. Neoficial, preocuparea acestora pentru viitorul doctrinar al PDL i-a scos din sarite pe cei mai multi dintre liderii democrat-liberali, deranjati de "aroganta" cu care cei doi isi sustin public ideile.

Mai mult, pedelistii vechi spun ca propunerile celor doi nu sunt noi in partid. Potrivit surselor citate, vicepresedintele Ioan Oltean a reluat reprosurile legate de insemnarile pe blog ale lui Cristian Preda.

Nici Vasile Blaga, Mircea Toader si Cezar Preda nu au fost incantati de atitudinea celor doi europarlamentari.

Adevarul: Chisinaul se pregateste pentru vizita presedintelui Traian Basescu

In timp ce lucrurile sunt mai mult decat agitate pe toate palierele vietii din Romania, Traian Basescu se duce in vizita la Chisinau, iar pregatirile acolo sunt in toi.

In editia de miercuriAdevarul anunta ca vizita presedintelui Traian Basescu la Chisinau a declansat restrictii de circulatie in oras, muncitorii deszapezesc drumurile si lucreaza de zor la minus 20 de grade Celsius, in timp ce Vladimir Voronin crede ca vizita este una inoportuna sugerandu-i presedintelui Basescu"sa-si caute de treaba acasa, in Romania".

Agenda lui Traian Basescu se arata incarcata pentru vizita de maine, in ea fiind trecute mai multe coordonate ale relatiei romano-moldovene. Presedintele va fi insotit de mai multi ministri: Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Catalin Predoiu si alti demnitari.

Pe de alta parte, fostul presedinte Vladimir Voronin a anuntat ca va pleca miercuri la Moscova, pentru a se intalni cu patriarhul Kirill, si nu va avea nici o intrevedere cu Traian Basescu in timpul vizitei acestuia la Chisinau.

Solicitat marti sa comenteze vizita preconizata pentru 27-28 ianuarie, Voronin a declarat ca aceasta este inoportuna, deoarece in situatia actuala a Republicii Moldova, cand tara nu are nici macar un presedinte ales, nu se cheama oaspeti.

"Nu este oportuna si nu este la timp aceasta vizita a lui Basescu, cand situatia la noi in tara este de asa natura politica. In asa cazuri nu se cheama oaspeti. Nici presedinte nu exista, si situatia este tensionata din toate partile", a declarat el

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PRM protocol Capitala PSD, #Traian Basescu vizita Chisinau, #reforma PDL Cristian Preda , #Traian Basescu