Rizea isi roaga colegii sa nu il lase fara imunitate: Sunt in proces de adoptie, decideti daca fiul meu va avea familie

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 13:12
3791 citiri
Rizea isi roaga colegii sa nu il lase fara imunitate: Sunt in proces de adoptie, decideti daca fiul meu va avea familie
Foto: Realitatea TV

Deputatul PSD, Cristian Rizea, le-a cerut miercuri colegilor nu incuviinteze arestarea preventiva solicitata de DNA.

El s-a plans in plenul Camerei Deputatilor de modul in care au actionat autoritatile in ancheta care il priveste, precizand ca se afla in plin proces de adoptie a fului sau, iar o arestare a sa ar conduce la intreruperea procesului.

"Cu totii stiti ca am o familie. Cu totii stiti ca am un copil pe care il iubesc ca pe ochii din cap. Nu, nu voi invoca situatia fiului meu pentru a va impresiona, dar va pot spune ca, daca este ceva care ma face sa vreau sa trec peste aceasta situatie dificila, este faptul ca am acest copil in varsta de doi ani si jumatate pentru care vreau sa ma lupt si sa imi demonstrez nevinovatia.

Ceea ce nu stiti este ca acum doi ani si jumatate, la doua ore dupa ce acest copil s-a nascut, a fost adoptat de catre mine si de sotia mea. Acest demers, conform legilor din Romania, se incheie in luna noiembrie a acestui an. Doamnelor si domnilor deputati, va las pe dumneavoastra sa decideti daca incepand de maine voi putea sau nu sa continui aceasta procedura de adoptie alaturi de sotia mea si daca fiul mea va avea o familie", a spus Rizea in fata colegilor de la Camera Deputatulor.

Acesta s-a plans de modul in care a actionat DNA in cazul sau, mentionand ca nu era nevoie ca procurorii sa emita un mandat de aducere, pentru ca urma sa se prezinte singur la sediul directiei.

Primul pas pentru arestarea lui Rizea: E un examen pentru mine si asta e viata (Video)

"Justitia inseamana analizarea unor fapte de catre un judecator iar acest lucru se poate face si fara arestarea mea preventiva. Asa cum spuneam si la comisia Juridica, imunitatea parlamentara este o garantie si nu o solutie de evitare a anchetelor. Ma intreb, si va intreb retoric, care sunt ratiunile de ordin juridic, de ordin uman si daca vreti de ordin politic care sa justifice arestarea mea preventiva. Care sunt ratiunile pentru care s-a cerut arestarea mea de procurori inainte de a fi audiat in cauza, inainte de a mi se pune la dispozitie dosarul si inainte de a mi se permite ca alaturi de avocatii mei sa imi fac apararile.

Care sunt ratiunile pentru care, desi din proprie initiativa am spus procurorilor ca voi veni la DNA, in ziua de 2 martie 2016 au emis un mandat de aducere si m-au ridicat de pe strada ca pe ultimul fugar. Nu, domnilor parlamentari. Nu as fi fugit de procurori, ci dimpotriva eu ma duceam de buna voie cand ma chemau", a mai spus Cristian Rizea.

DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie

DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea deputatului PSD Cristian Rizea. Acesta este acuzat ca in 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetatean american, cu scopul de a interveni la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti. Pentru acesti bani Rizea ar fi trebuit sa intervina si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rizea arest copil adoptat, #Rizea DNA cerere arestare, #Rizea dosar DNA , #DNA