Rizea neaga ca ar fi responsabil pentru milionul de la UE disparut: E un atac comandat

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 16:06
2321 citiri
Rizea neaga ca ar fi responsabil pentru milionul de la UE disparut: E un atac comandat
Foto:ziuaconstanta.ro

Deputatul PSD Cristian Rizea a negat, intr-un comunicat de presa, informatiile aparute pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, conform carora Romania trebuie sa dea peste un milion de euro inapoi, din cauza unor fonduri europene folosite fraudulos de Agentia pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, in perioada 2003-2005, cand era condusa de actualul parlamentar.

Deputatul PSD Rizea, acuzat de disparitia unui milion de euro

Desi informatiile sunt oficiale si publice, aparand prima data pe site-ul ANST, Rizea a acuzat site-ul Hotnews, ca ar fi "trompeta PDL" si ca partidul de guvernamant a comandat acest atac pentru ca el ar fi venit cu o initiativa reala, adica o dezbatere despre sportul romanesc.

"In calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, ca raspuns la acuzatiile formultate de trompeta PDL, agentia de stiri Hotnews, doresc sa imi exprim dezgustul pentru modul in care aceasta agentie practica jurnalismul!

Totul este o mizerie, in conditiile in care astazi, la Palatul Parlamentului, la orele 10:30, am organizat o dezbatere publica cu tema 'Sportul romanesc - scurtul drum de la performanta la faliment', dezbatere unde au fost propuse solutii pentru revigorarea sportului romanesc si la care au participat copresedintii USL, domnii Victor Ponta si Crin Antonescu, presedintele de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu, presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman, domnul Octavian Morariu, domnul Octavian Bellu si doamna Mariana Bitang, si presedintii de federatii sportive olimpice", se arata in comunicatul remis Ziare.com de Cristian Rizea.

Deputatul PSD mai pretinde si ca poate demonstra ca banii respectivi s-au dat intr-o perioada cand el nu conducea Agentia pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, ci in anii precedenti. Asta desi Uniunea Europeana cere banii pentru perioada 2003-2005, cand Rizea era la conducere, de unde a fost schimbat in 2006.

"Cei de la putere arunca afirmatii nefondate si neadevarate! Eu pot demonstra presei prin acte, ca suma despre care se vorbeste se refera la perioada anilor 1999, 2000 si 2001, perioada in care eu nu lucram la aceasta institutie! Nu pot decat sa constat ca aceasta este o noua metoda brevetata de cei de la PDL, ca atunci cand USL vine cu initiative reala si cu solutii viabile pe diverse domenii, apar neprevazut acuzatii compromitatoare in randul initiatorilor, asa cum s-a intamplat si pe 4 iunie, la lansarea Pactului pentru Educatie, moment din care au inceput sa se vehiculeze in presa stiri false despre vicepresedintele PSD, doamna Ecaterina Andronescu", se mai arata in comunicatul lui Rizea.

Comisia Europeana a cerut Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret sa restituie 1.091.000 de euro din fonduri europene cheltuite ilegal de catre Agentia pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor intre 2003 si 2005, cand la conducerea sa se afla actualul deputat PSD Cristian Rizea, cercetat acum de DNA.

"In data de 5 aprilie 2011 Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a fost notificata de Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Educatie si Cultura - Tineret in Actiune pentru restituirea sumei de 1.091.150,82 euro acordand un termen de 20 de zile pentru returnarea sumei de bani cheltuita nelegal in perioada 2003-2005 de catre Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor la conducerea careia s-a aflat din anul 2002 si pana in 2006 domnul Cristian Rizea", informeaza intr-un comunicat ANST.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Rizea acuzatii fonduri UE, #Rizea returnare bani UE , #stiri Cristian Rizea