Cristian Busoi isi lanseaza proiectul de program: Accentul pe infrastructura, sanatate, educatie

Joi, 18 Februarie 2016, ora 16:45
3298 citiri
Cristian Busoi isi lanseaza proiectul de program: Accentul pe infrastructura, sanatate, educatie

Candidatul PNL la alegerile locale, Cristian Busoi, si-a lansat joi, in dezbatere publica, proiectul de program pentru Primaria Capitalei.

El a declarat ca singura solutie pentru bunastarea bucurestenilor este aplicarea in capitala a unui program liberal.

"Capitala noastra are nevoie de o administratie eficienta, coerenta si consecventa, pentru a recupera decalajul produs, timp de 25 de ani, de amatorism, lipsa de implicare si lucru facut de mantuiala. Aplicarea acestui program inseamna cresterea calitatii vietii pentru bucuresteni, prin servicii sociale performante, mediu de viata sanatos si sigur, dezvoltare economica, administratie publica performanta, dezvoltare urbana coerenta si identitate culturala. Impreuna cu echipa mea am identificat problemele, avem solutiile si ne asumam sa le implementam, cu seriozitate si responsabilitate", a declarat Cristian Busoi, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Iata ce prevede programul lui Cristian Busoi pentru Bucuresti:

  • Centura Bucurestiului trebuie sa fie cel mai important obiectiv al Primariei Generale in raport cu Guvernul. Extinderea metroului, reproiectarea conexiunii feroviare-aeriene-rutiere, finalizarea lucrarilor de infrastructura incepute si demararea unor investitii in infrastructura de transport, construirea de noi parcari, modernizarea transportului in comun - modernizarea parcului auto al RATB, benzi unice pentru RATB, transport alternativ, sensuri giratorii si sensuri unice, strazi secundare, sistem inteligent de gestionare a traficului, extinderea lui la toate intersectiile sunt alte puncte importante ale programului meu.
  • Vom investi in sanatate si in servicii medicale performante. Altfel, bucurestenii vor continua sa fie pacientii clinicilor din afara tarii, iar medicii romani vor cauta un loc de munca in strainatate. Prioritatea este construirea celui mai mare si mai performant centru medical din Estul Europei la Bucuresti. In acelasi timp, cele 19 spitale aflate in administrarea Primariei Generale trebuie sa functioneze eficient si la cele mai inalte standarde de ingrijire si tratament.
  • Vom investi in educatie pentru ca astfel stim ca facem o investitie sigura intr-un viitor mai bun pentru copiii nostri. Dezvoltam infrastructura scolara pentru a le oferi generatiilor viitoare cele mai bune sanse de afirmare. In Capitala noastra nu mai poate exista o criza a locurilor in gradinite sau a scolilor nepregatite sa inceapa anul scolar.
  • Vom aplica politici liberale pentru a transforma Bucurestiul intr-un centru de afaceri regional. Investitorii privati seriosi si onesti vor avea un partener de incredere in Primaria Generala. Sustinem initiativa privata si credem ca este un resort esential pentru a genera prosperitate in comunitate, locuri de munca si venituri la bugetul local.
  • Vom reduce factura la caldura a bucurestenilor cu cel putin 30%, in conditiile in care pretul Brent al barilului de petrol este sub 50 de dolari, prin:
    • modernizarea infrastructurii prin investitii in reabilitarea retele;
    • construirea unui incinerator si continuarea programului de reabilitare termica a blocurilor;
    • stimularea unor investitii in regim de parteneriat public-privat pentru noi capacitati de productie;
    • eficientizarea RADET si ELCEN;
    • acordarea de subventii doar catre consumatorii casnici, nu catre firme si institutii.
  • Vom pune orasul in siguranta prin solutionarea unei probleme stringente, dar ignorate in ultimii ani: cladirile cu risc seismic. Rezolvarea nu se afla la indemana primarului general, dar acesta nu poate sta cu mainile incrucisate. Avem datoria sa facem presiuni publice pentru a modifica legislatia in domeniu si pentru a incepe lucrarile de consolidare la peste 600 de cladiri din Bucuresti care, in cazul unui seism puternic, ar putea fi puse la pamant.
  • Vom proteja identitatea si istoria Capitalei noastre. Exista legi care protejeaza patrimoniul cultural al orasului si sanctiuni impotriva celor care incearca sa-l distruga, iar acestea trebuie aplicate drastric.
  • Reinverzirea orasului, reducerea poluarii aerului si a poluarii fonice, punerea in valoare a Dambovitei, eficientizarea serviciilor de salubrizare publica, completarea permanenta a Cadastrului Verde reprezinta, de asemenea, puncte cheie din programul meu.
  • Vom pune in valoare potential cultural urias pe care Capitala noastra il are, pentru a transforma Bucurestiul in principala destinatie turistica din Sud-Estul Europei. Initiativele culturale, private si non-profit, care au scopul de a promova imaginea Bucurestiului in afara tarii, trebuie incurajate.
  • Vom infiinta un birou de sprijin pentru marile investitii si a unui consiliu consultativ al mediului de afaceri. Trebuie sa avem o atitudine proactiva in relatia cu marile fonduri de investitii si companii internationale, dar si parteneriate strategice cu alte capitale europene. Nu in ultimul rand, sustin infiintarea unui birou de reprezentare si de atragere a fondurilor europene la Bruxelles.
  • La fel de importanta este promovarea Capitalei noastre in strainatate, punerea in valoare a Centrului Vechi, reabilitarea cladirilor istorice si sprijinirea turismului cultural, incurajarea demersurilor private si non-profit pentru dezvoltarea turismului de entertainment.

"Bucurestiul trebuie sa redevina Capitala noastra si sa isi recastige rolul bine meritat in ierarhia marilor orase europene prin: performanta economica, servicii de calitate, nivel de trai ridicat si infrastructura moderna", conchide Cristian Busoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Busoi proiecte Capitala, #Busoi proiect infrastructura sanatet , #PNL