Cristian Sima - grav bolnav? Scenarii legate de disparitia fostului director Sibex

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 18:00
5144 citiri
Cristian Sima - grav bolnav? Scenarii legate de disparitia fostului director Sibex
Foto: Money Magazine

Disparitia lui Cristian Sima, fostul director Sibex care si-a lasat clientii cu buza umflata si gauri de multe milioane de euro in conturi, a intrat in vizorul presei abia la doua zile dupa declansarea uriasului scandal.

Oficial, nici IGPR, nici Politia de Frontiera nu au informatii despre plecarea acestuia din tara si nu exista niciun mandat de urmarire pe numele lui, informeaza B1TV.

In timp ce surse de presa sustin ca Sima ar fi fost vazut plecand cu un avion la Sibiu, ziarul Bursa scrie ca pe piata de capital se discuta despre faptul ca el s-ar afla in Padova, Italia, unde fostul director Sibex a mai locuit ani de zile, in tinerete.

In schimb, in cele trei scrisori remise unor apropiati de la adresa de email a unui intermediar, Cristian Sima spune ca a trecut Atlanticul si da si detalii. "Nu am fugit, nu ma ascund si sunt inregistrat la aceasta adresa cu nume si prenume si cu pasaportul meu valabil", se arata in cea de a treia scrisoare atribuita lui Cristian Sima si aparuta in presa.

Postul Romania TV sustine ca a primit informatii pe surse potrivit carora Sima s-ar afla la vila pe care o detine in Elvetia, iar informatia ar fi fost confirmata pentru RTV de Ministerul de Externe.

"E o tehnica, sa prelungeasca speranta celor care au investit, incat sa le inhibe actiunea de reclamare", a comentat directorul Bursa, Florian Goldstein (Make) unul dintre apropiatii lui Sima, dar si unul dintre cei pagubiti.

La randul sau, brokerul Adrian Simionescu a declarat la B1TV ca el crede ca Sima este inca in Romania si, prin acest mod "comod" de a trimite mailuri la anumite date incearca sa ramana in centrul atentiei.

"Vrea sa ramana permanent in lumina reflectoarelor, vrea doar sa braveze astfel incat sa distraga atentia de la faptele comise", a mai spus Simionescu.

Sima, bolnav de cancer?

O alta ipoteza socanta lansata vineri in presa este aceea ca fostul director Sibex ar suferi de o boala grava, incurabila.

Intr-o emisiune la B1TV, senatorul PDL Radu F.Alexandru a declarat ca exista informatii potrivit carora Cristian Sima ar suferi de cancer limfatic, iar boala ar avansa "galopant".

Informatia a fost indirect confirmata de Florian Goldstein, prieten al lui Sima. "Stiu din gura lumii, nu sunt medic. El a afirmat, nu numai in prezenta mea, si a altora, ca are o afectiune grava pe sistem limfatic, semanand cu un cancer sau fiind un cancer", a declarat directorul Bursa, la B1TV.

Si brokerul Adrian Simionescu a declarat ca a auzit astfel de informatii, spunand ca, dupa o emisiune la care l-a atacat dur pe Sima, "un prieten apropiat mi-a spus sa nu ma mai iau de el, spunandu-mi ca sufera de o boala destul de grava".

De altfel, ipoteza ar putea avea legatura si cu cele trei asa-zise scrisori expediate de Sima, o afirmatie repetata constant, in toate trei, fiind interpretata de unii drept intentie de sinucidere.

"Am fost mereu in criza de timp, acum mai mult ca niciodata. Ma obsedeaza o fraza a lui Tudor Chirila de acum cativa ani: 'Nu murim cand vrem noi', dar oare putem muri cum vrem noi?", se arata in prima scrisoare, in timp ce urmatoarele doua se incheie cu fraza "Daca si maine voi trai voi continua sa scriu".

Apropiatii lui Sima care au aparut in ultimele zile la televizor au declarat ca acesta avusese o familie frumoasa, inainte sa divorteze in septembrie, dar toata lumea a negat ca ar fi incercat sa o contacteze pe fosta sotie a lui Sima pentru a afla unde se ascunde prietenul lor.

Intre timp, cazul se muta din mass-media in justitie. Avocatul unora dintre cei pagubiti de Sima, Dan Stoicescu, a declarat la Digi 24 ca stie ca au fost deja depuse doua plangeri "la doua structuri de Parchet", in timp ce el si clientii sai pregatesc "o plangere coordonata, cu un prejudiuciu mare", care va fi adresata DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Sima bolnav cancer, #Sima fugit Padova, #Sima bolnav, #Sima scrisori , #ancheta
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Facatura PDL! Daca PDL privatiza Oltchim nu fugea, facea o super ...