Din Elvetia, Cristian Sima este urmarit penal - surse

Vineri, 14 August 2015, ora 17:33
4590 citiri
Din Elvetia, Cristian Sima este urmarit penal - surse
Foto: B1TV

Brokerul Cristian Sima a fost instiintat, in cadrul unei comisii rogatorii, ceruta de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in Elvetia, ca este urmarit penal si ca poate da o declaratie in calitatea de suspect, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Cristian Sima a fost anuntat prin comisia rogatorie facuta cu autoritatile judiciare elvetiene de faptul ca este urmarit penal in Romania, prin aceeasi comisie rogatorie putand da, daca doreste, si o declaratie in calitate de suspect.

Potrivit acelorasi surse, dupa finalizarea acestei comisii rogatorii, indiferent daca Sima va da sau nu o declaratie, anchetatorii vor pune in miscare actiunea penala pe numele brokerului dupa finalizarea administrarii probatoriului in dosar.

"Spovedania" lui Cristian Sima, despre arhiva conturilor secrete din Elvetia: Am scris de doua ori la DNA. Le-o dau! (Video)

Sursele citate au precizat, pentru Mediafax, ca pana la acest moment cel putin doi dintre directorii care au lucrat cu Sima au dat declaratii nefavorabile acestuia, iar anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca se extinde urmarirea penala si in cazul acestora.

Cristian Sima, fost presedinte al consiliului de administratie si director general al Bursei de la Sibiu - Sibex, nu a mai putut fi contactat din 1 octombrie 2012 si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Potrivit unor surse din piata de capital, tranzactiile pe pietele externe au fost operate prin WBS Holding, firma detinuta de Sima si inregistrata in Insulele Virgine Britanice. O alta ipoteza vehiculata este ca Sima ar fi pierdut banii mai multor clienti in urma acestor tranzactii, cu grad ridicat de risc.

Surse din piata de capital au declarat, pe 10 octombrie 2012, pentru Mediafax ca Sima a transmis la 1 octombrie 2012 un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima, care a fost revocat de la conducerea bursei pe 10 octombrie 2012.

Fugit din Romania, Cristian Sima a fost audiat de procurori in Elvetia

Sima a fost actionar la WBS Romania pana in 2011, cand a vandut actiunile pentru a evita o incompatibilitate cu functiile de presedinte CA si director general al Sibex.

Pe data de 24 septembrie Sima a vandut pachetul de actiuni de 9% pe care il mai detinea la firma Media Bit Software SRL din Bucuresti.

La sfarsitul lunii septembrie 2012, pe piata de capital au existat unele zvonuri potrivit carora Sima ar fi promis unor clienti ai firmei sale care erau si actionari ai Sibex ca le va cumpara prin intermediul Casei de Compensatie si a Depozitarului Sibex titlurile detinute la bursa din Sibiu, iar ulterior va delista operatorul de piata. Acest scenariu incalca insa prevederile pietei de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Sima urmarit penal, #Cristian Sima Elvetia , #bani investitori