Seful BVB: Cazul Sima a afectat imaginea pietei de capital. A fost mediatizat gresit

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:51
1779 citiri
Seful BVB: Cazul Sima a afectat imaginea pietei de capital. A fost mediatizat gresit
Foto: Arhiva

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Victor Cionga , a declarat marti ca mediatizarea gresita si exagerata a cazului fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima a afectat piata de capital locala, cu toate ca nu avea legatura cu aceasta.

"Din pacate, cazul Sima a afectat imaginea pietei de capital locale, dar nu din motive care tin de functionarea pietei de capital, ci din cauza faptului ca a fost mediatizat intr-un mod exagerat si gresit, in sensul ca nu s-a precizat de cate ori era nevoie, in limbaj foarte simplu, ca domnul Sima a actionat pe piete de capital straine prin vehicule de investitie straine si alimentand aceste vehicule din conturi ale unor banci care nu sunt in comunitatea europeana", a spus Victor Cionga.

Sa nu pedepsim bursa pentru nesabuirea lui Sima - diferenta dintre jucatori si investitori

Reprezentantul Bursei de Valori Bucuresti a declarat ca Sima, prin WBS Holding, nu a avut nicio legatura cu piata de capital din Romania. In ceea ce priveste WBS Romania, acesta este un SSIF reglementat de regulile romanesti. Directorul general al BVB a precizat ca Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) controleaza in prezent WBS Romania, urmand in perioada urmatoare sa faca publice rezultatele.

IPJ Sibiu s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima in baza informatiilor aparute in presa potrivit carora acesta ar fi disparut cu banii unor clienti ce faceau tranzactii printr-o firma detinuta de el.

Birul de presa al IPJ Sibiu a precizat, vineri, ca nu a fost depusa nicio plangere sau sesizare referitoare la disparitia lui Cristian Sima, iar, in lipsa unei reclamatii, nu exista temei legal pentru ca acesta sa fie dat in urmarire nationala sau internationala.

Cristian Sima a fost revocat din functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Bursei de la Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#seful BVB Cristian Sima, #Sima piata capital, #Cionga BVB Sima , #bani investitori
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Cazul Sima a deschis ochii multora si in prezent se gandesc de 10 x