Cristian Sima, dat in judecata de Bogdan Chirieac - Daune morale de 1,5 milioane de dolari

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 19:02
4337 citiri
Cristian Sima, dat in judecata de Bogdan Chirieac - Daune morale de 1,5 milioane de dolari
Foto: Romania Tv

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a dat in judecata pe brokerul Cristian Sima cerandu-i 1,5 milioane de dolari daune morale, plus daune materiale, pentru acuzatiile la adresa sa si ameninta cu o noua actiune in instanta pentru afirmatiile potrivit carora ar fi primit bani de la compania Ericsson.

"Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu si Asociatii (CAAL), raspunde recentelor acuzatii nefondate ale lui Cristian Sima printr-o actiune in raspundere civila delictuala. Jurnalistul cere de la acesta daune morale in valoare de 1,5 milioane de dolari, plus daune materiale. De asemenea, fata de jurnalistul Liviu Avram care a publicat un articol continand acuzatii nefondate la adresa domnului Chirieac urmeaza a fi introdusa o actiune in raspundere civila delictuala prin care se vor cere daune morale de 640.000 dolari, la care se adauga si daune materiale", mentioneaza un comunicat al casei de avocatura.

Avocatii anunta si ca au depus luni dimineata, in numele lui Bogdan Chirieac, o plangere penala pentru infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale (prevazuta si pedepsita de articolul 288 din Codul penal) privind inscrisurile bancare false publicate in presa despre care s-a sustinut ca demonstreaza transferurile din "asa-zisul cont" al lui Chirieac din Elvetia.

Cristian Sima face acuzatii grele: Bogdan Chirieac si multinationala Ericsson, implicate in coruptie

De asemenea, comunicatul citeaza o afirmatie a lui Chirieac potrivit careia va initia o noua actiune in instanta impotriva lui Sima, care l-a acuzat ca a primit bani de la compania Ericsson pentru a intermedia in cazul infiintarii sistemului de urgenta 112.

"Documentele sunt falsuri. Pentru faptul ca spune ca am primit bani de la Ericsson si ca am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgenta 112 ii fac o noua actiune in instanta", a spus Bogdan Chirieac, potrivit comunicatului, anuntand ca deja avocatii se ocupa de acest lucru.

Avocatii mai sustin ca daunele materiale se impun dupa ce Chirieac ar fi pierdut un contract important ca urmare a dezvaluirilor lui Sima.

"Totodata, vom cere si daune materiale pentru ca in urma asa-ziselor dezvaluiri facute de Sima, clientul societatii noastre de avocatura a pierdut un contract important in domeniul privat. In plus, depunem plangere penala la Parchet pentru toate inscrisurile false care au fost facute publice", a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatura .

Brokerul Cristian Sima a sustinut intr-un interviu televizat ca are dovezi despre un transfer bancar de la concernul suedez Ericsson catre analistul politic Bogdan Chirieac, care, ulterior, vira banii mai departe catre anumiti oameni politici. Ulterior, Ericsson a castigat licitatia pentru implementarea apelului de urgenta 112.

Sima il incrimina pe Bogdan Chirieac ca ar fi intermediat virarea unor sume de bani "catre politicieni din toate partidele", sugerand ca acesti bani reprezentau mita.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a sustinut, in 12 octombrie, intr-o emisiune TV, unde a intrat in direct, ca se afla in Reykjavik (Islanda) si ca a plecat de frica din tara, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Cristian Sima judecata Bogdan Chirieac, #Sima judecata Bogdan Chirieac, #Sima proces Bogdan Chirieac, #Cristian Sima dat judecata , #stiri Cristian Sima