Topescu comenteaza greselile gramaticale ale ministrilor: Ar trebui sa jure si pe DEX!

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 20:42
5644 citiri
Topescu comenteaza greselile gramaticale ale ministrilor: Ar trebui sa jure si pe DEX!
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Cristian Topescu a criticat greselile gramaticale facute de doi ministri si a propus ca, in viitor, parlamentarii sa depuna juramantul si pe Dictionarul explicativ al limbii romane, nu doar pe Biblie.

"Cine priveste de la oarecare distanta scena politica romaneasca, observa desfasurarea mai multor razboaie: cu profesorii, cu medicii, cu mamele si bebelusii si cu pensionarii. Acum suntem in plin razboi cu limba romana", a spus Topescu, citat de Mediafax.

Prima greseala observata de Topescu a fost folosirea termenului "coerentizare", care nu exista in Dictionarul explicativ al limbii romane.

De asemenea, un alt ministru a folosit termenul "rationalitate", inexistent si el in limba romana.

"In apararea limbii romane, propun ca viitorii alesi in Parlament, cei care vor popula aceasta sala, sa depuna juramant nu numai pe Biblie, ci si pe Dictionarul explicativ al limbii romane - pe care il am la mine, e cam gros - iar incheierea juramantului sa fie la fel ca si acum: 'Asa sa-mi ajute Dumnezeu'", a comentat Topescu.

De asemenea, senatorul a facut si glume, spunand ca Dumnezeu i-a facut pe romani inteligenti, cinstiti si buni politicieni.

Dar, dupa ce si-a dat seama ca sunt trei virtuti, fata de doua date altor popoare, Dumnezeu a spus "sa revenim cu o Ordonanta de Urgenta", in care sa se spuna ca nu pot folosi mai mult de doua in acelasi timp.

"Se explica astfel de ce romanii care sunt inteligenti si cinstiti nu fac politica, cei cinstiti si care fac politica nu sunt inteligenti, iar cei care fac politica si sunt inteligenti nu sunt cinstiti", a incheiat Topescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Cristian Topescu gramatica, #Cristian Topescu DEX , #senator