Ziare.com

De ce a retras ministrul Mediului ordinul pentru impuscarea de animale protejate si ce va face in schimb

de Constantin Pescaru
Marti, 04 Octombrie 2016, ora 22:07

   

De ce a retras ministrul Mediului ordinul pentru impuscarea de animale protejate si ce va face in schimb
Ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, a retras proiectul de ordin care ar fi permis impuscarea a 1.691 de animale salbatice protejate si care a starnit polemica dupa ce a fost pus in dezbatere publica.

"Proiectul de ordin de ministru l-am intrerupt, deci practic nu se va mai intampla", a spus Palmer, marti seara, la Realitatea TV.

Palmer a sustinut ca a fost primul ministru care a pus in dezbatere aceasta masura in ultimii 9 ani.

Mai exact, proiectul de ordin de ministru stabilea, prin derogari de la Directiva Habitat a Comisiei Europene, impuscarea a 1.691 de animale salbatice protejate. Era vorba de urmatoarele cote: 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Anul trecut s-a aprobat derogarea pentru 540 de ursi, 598 de lupi si 496 de pisici salbatice. In 2014 s-au aprobat derogari pentru 550 de ursi, 520 de lupi si 440 de pisici salbatice.

Dupa ce a fost pus in dezbatere publica, Organizatia World Wide Fund for Nature (WWF) a acuzat autoritatile ca nu propun nicio alternativa la vanatoare si ca nu au calculat corect numarul de animale existente din fiecare specie protejata.

De ce a fost retras proiectul

Ministrul Palmer a explicat ce pasi a urmat si de ce a retras proiectul.

"Se da un ordin in baza unui studiu de fundamentare, iar avizul Academiei Romaniei e esential. In fiecare an asa se intampla, insa mie mi s-a parut ciudat ca nu a fost niciodata pus in consultare publica. Eu am primit studiul, am facut un grup de lucru format din experti si l-am pus si in consultare publica. S-a creat o emotie foarte mare si am primit si comentarii negative.

Multi au crezut ca daca l-am pus in dezbatere publica l-am si adoptat, ceea ce nu e adevarat. Am primit amenintari cu moartea pe retele de socializare, dar eu sper ca s-a clarificat. Insa asta a aratat ca oamenii nu mai au incredere in procesele de consultare cu care probabil ca erau obisnuiti sa fie formale", a mentionat Palmer.

Ministrul a avut suspiciuni legate de modul in care au fost numarate animalele din speciile protejate, caci nu era ceva negru pe alb.

"Studiul care fundamenteaza emiterea ordinului de ministru a avut mai multe suspiciuni, sa spunem, intre care as vrea sa mentionez ca au existat controverse referitor la metoda prin care se calculeaza si se evalueaza populatiile acestor specii, au existat suspiciuni referitoare la utilitatea interventiei preventive si, de asemenea, asupra corectitudinii interventiei, pentru ca s-a pus problema daca acestea vor fi recoltate", a spus ministrul.

In plus, pentru prima data in ultimii 9 ani, Academia Romana a dat aviz negativ. Asa ca proiectul a fost retras.

Directiva Habitat permite aceste derogari doar in situatii speciale, anume in cazurile cand exista conflicte numeroase intre animale si om, ceea ce la noi nu a putut fi dovedit cu un studiu concludent.

Asa ca ministrul Mediului a luat alte masuri.

Astfel, pentru situatiile de urgenta, se intentioneaza infiintarea Serviciului de Urgenta pentru Animale Salbatice (SUAS) in subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Aceasta structura va elimina suspiciunea vanatorii pentru agrement.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eco-teroristii de la WWF au avut castig de cauza

Si psihoticele naïve, fara copii, care iubesc disperat pisicutele, dar nu le pasa daca niste sateni sunt sfasiati de ursi.

Ar trebui sa ne intrebam cine se opune masurii.
Ce este WWF? Prezinta incredere? WWF este descrisa drept o organizatie internationala care foloseste metode mafiote pentru a obtine si dirija sute de milioane de dolari anual.
WWF este acuzata de:
-Metode teroriste pentru combaterea braconajului prin folosirea de mercenari ex-SAS (operatiunea Lock, condusa de unul din cele mai murdare personaje ale sec.XX - printul Bernhard al Olandei). Mercenarii lui Bernhard au sustinut si apartheidul din Africa de Sud prin operatii indreptate impotriva ANC-Mandela.
-Terorism impotriva populatiei de pigmei Baka din Cameroun (vanatori si culegatori – care nu au alta resursa de trai si sunt considerati de WWF “braconieri"!) cu folosirea plina de cruzime a acelorasi mercenari.
-Greenwashing – adica declararea ca “prieteni ai mediului" a unor corporatii intens poluatoare, in schimbul a zeci de milioane donatii pentru WWF, anume Coca-Cola, Lafarge, Carlos Slim's, IKEA, Monsanto.

WWF a fost implicata in numeroase alte scandaluri.
WWF este condusa de un comitet secret The 1001: A Nature Trust, din care s-a dovedit ca au facut parte: proprietarul Fiat Gianni Agnelli, Henry Ford, Mobutu Sese Seko, membri ai Bilderberg. Alti membri includ afaceristi cu conexiuni suspecte, inclusiv crima organizata, dezvoltatori distrugatori ai mediului, politicieni corupti din Africa.

Ce incredere sa avem in WWF Romania? In principiu tot atata cat in WWF – adica zero.
Personajele organizatiei mama sunt fie indivizi avizi de bani, fie politicieni corupti avizi de putere+bani, fie psihopati rauvoitori, care ar omori 100 de oameni ca sa salveze un pui de foca. Pe scurt, eco-teroristi.
Se poate deduce ca organizatiile locale sunt conduse de acelasi fel de indivizi, dar cuprind si psihoticele de care vorbeam.

 

cine a propus impuscarea animalelor , si de ce ?

am citit , dar nu se intelege motivul si cine l-a propus !
oameni buni de la ziare.com , va rog eu cautati cine a propus , pentru sigur e un personaj amuzant !
hai ca si voi vreti sa radeti !
o sa-l gasiti , il prezentati si o sa radem trei saptamani !

 

problema NU este cine a propus - problema este cine a avizat..

...pozitiv si a aprobat macelul. reiese clar din articol ca exceptia confirma regula: "pentru prima data in ultimii 9 ani, Academia Romana a dat aviz negativ."
adica ca cacademia rumana - cel mai inalt for de shtitza, chiultiura si hartza din patria nostra pulchra est mashtera muma a dat, DE REGULA,in OPT din NOUA cazuri, aviz pozitiv pentru masacru.

carevasazica ca cel mai inalt for de shtitza, chiultiura si hartza..

...din rumania mioritica a dat cel putin de OPT ori in ultimii NOUA ani aprobarea pentru exterminarea in masa a unor specii de animale salbatice din fauna minunatei, pitorestii, falnicei, ieternei, fatarnicei si fascinantei rumanii care, pe buna dreptate se numea pe vremea celui mai iubit fiu al rumaneskului popor ceauschwitz. se vede clar ca traditia contiunua paqna si in randurile membrachilor kkokkotzatzi in aeropagu' din capu la Podu' Mogosoaiei.
de fapt nici nu trebuie sa ne miram cand in condicutzilii dumneai de prezenta se numara niste nume leprezentative ale chiultiurii mioritice precum cacademicienii theodor neculutza, a.toma si mihai roller.
ce sa mai spun ca in condukutza cacademiei rumana - cel mai inalt for fripturist de shtiitza, chiultiura si hartza din ceauschwitz se afla numele kakademicianului de onoare!!!! costica balaceanu-stolnici un delator turnator ordinar al securitatii ceaushiste si care are pe constiinta, prin informatiile pe care le-a dat securitatii, asasinarea istoricului Vlad Georgescu - directorul postului de radio Europa Libera.

=================
".... proiectul de ordin de ministru stabilea, prin derogari de la Directiva Habitat a Comisiei Europene, impuscarea a 1.691 de animale salbatice protejate. Era vorba de urmatoarele cote: 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice.

Anul trecut s-a aprobat derogarea pentru 540 de ursi, 598 de lupi si 496 de pisici salbatice. In 2014 s-au aprobat derogari pentru 550 de ursi, 520 de lupi si 440 de pisici salbatice."...."In plus, pentru prima data in ultimii 9 ani, Academia Romana a dat aviz negativ. Asa ca proiectul a fost retras...."
Ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer
=========================

p.s.
Si pentru ca in prezent in ceauschwitz ceaushima se tot gasesc mii de "doctori" cu lucrari "de dottorat" copiate sau plagiate, ma gandesc ca ar fi cazul sa dezvalui faptul ca, in randurilii stranse mai rasfirate, in cadrul cacademiei rumane, printre vajnicii iei membrachi TITULARI de la sekktia de shtize iekkonomice se numara unul venerabil caruia lucrarea de dottorat i-a fost scrisa de o alta persoana. pentru a fi ma exact, numitul kakademician si-a "sustinut" lucrarea scrisa de altul si a obtinut, la inceputul anilor '70, titlul de "dokktor in shtitze iekkonomice".
sunt deosebit de curios daca numitul kakademician are curajul si demnitatea de a se autodemasca si recunoaste fapta. probabil ca nu, ca dora suntem in ceaushistan. dar, nu ma grabesc si am destul timp sa demasc farsorul kakademician iekkonomist....

 

daca tastezi in romana poate te citesc

daca tastezi in romana poate te citesc. poate spui lucruri interesante. dar asa... esti neinteligibil, chiar daca esti inteligent.

Ce urmeaza?

Stabilirea de cote de victime umane la care au dreptul fiarele salbatice!
Animalele domestice nu sunt luate in calcul.

 

Urmarea fireasca ar fi

sa fie trecuti pe listele de exterminare in locul animalelor, care daca mai mananca vreo oaie sau *** o fac pentru ca li-e foame si nu din placere, vreo 500 de vanatori fruntasi. Daca la dezbaterea publica se hotaraste sa fie crutati, atunci sa se treaca la infiintarea Serviciului de Urgenta pentru Vanatori, adica un sanatoriu unde sa fie inchisi si tratati de psihiatri pentru obsesia placerii de a ucide...

 

Ba , da ministri romani nu mai avem ?

Sau chiar presedinte ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor