Ministrul Mediului vrea un DNA al padurilor: Vom creste numarul de angajati

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 12:06
2453 citiri
Ministrul Mediului vrea un DNA al padurilor: Vom creste numarul de angajati
Foto: Arhiva Ziare.com

Garzile Forestiere ar trebui sa fie un grup de elita, sa devina un fel de DNA al padurilor, iar in acest sens avem pentru anul in curs buget pentru cresterea numarului de angajati, a declarat, joi, ministrul Mediului, Cristiana Pasca - Palmer.

"Padurile reprezinta o resursa strategica a tarii si ma bucur ca s-a luat decizia de a include acest capital natural in domeniul strategic. Situatia padurilor este complexa si stiti foarte bine cum stau lucrurile. In mod concret, nu se va putea ca in 10 luni sa rezolvam probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pasi care se pot face.

Ma refer aici la partea de control si reglementare, cum ar fi Garzile Forestiere, unde avem buget sa crestem numarul de angajati. Garda Forestiera ar trebui sa fie un grup de elita, un fel de DNA al padurilor. Radarul padurilor sau SUMAL au nevoie de mai multa eficienta si mai multa transparenta", a spus ministrul Mediului, intr-o conferinta de presa.

Despaduririle din Romania, intr-o campanie despre problemele de mediu a Sony Pictures Television

Pe de alta parte, Pasca-Palmer a precizat ca pe lista de prioritati a mandatului sau se mai afla economia verde, biodiversitatea si deseurile.

EIA: Jumatate din taierile de paduri din Romania sunt ilegale. Schweighofer, principalul beneficiar

"Impulsionarea unei tranzitii catre economia verde - foarte concret as vrea sa avem un program sa sustinem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultura ecologica, ecoturism sau cladiri verzi. O alta prioritate se refera la biodiversitate.

Avem in plan sa infiintam Agentia Nationala pentru Arii Protejate. Domeniul deseurilor reprezinta o alta mare si complexa problema - sunt chestiuni legate si de infringement si de targetul de tara pe care il avem asumat la nivel european", a subliniat oficialul.

Sa taiem paduri pentru a face loc hotelurilor - proiect de lege

In Romania se afla cea mai mare suprafata de paduri virgine din Europa - Interviu cu WWF

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ministru mediu dna paduri, #garda forestiera dna paduri, #dna paduri , #ministrul Mediului