Radulescu: Steaua nu l-a dat afara pe Bergodi

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 15:17
1311 citiri
Radulescu: Steaua nu l-a dat afara pe Bergodi

Directorul Scolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu, a declarat, miercuri, ca oficialii clubului Steaua sunt indreptatiti sa-i ceara antrenorului Cristiano Bergodi sa revina la club, pentru ca nu exista niciun act oficial care sa constate demiterea sa.

"In ziua despartirii de Bergodi, Comisia Tehnica a FRF a primit o hartie din partea Stelei in care se transmitea ca s-a luat o decizie in urma careia Mihai Stoichita va antrena in locul italianului, dar nicidecum ca Bergodi a fost demis. Pe asta se bazeaza Steaua atunci cand il cheama la serviciu pe Bergodi", a spus Mircea Radulescu, care a lamurit si situatia lui Mihai Stoichita: "Nu ne-a fost adus inca angajamentul semnat de Stoichita cu Steaua, dar mai este timp. Regulamentul spune ca un tehnician are la dispozitie o luna pentru a semna contractul".

In ceea ce priveste declaratiile pe care Gigi Becali le-a facut in momentul demiterii lui Bergodi, Radulescu a opinat: "Tot ce a spus Gigi Becali despre demiterea lui Bergodi nu valoreaza nimic in fata instantelor care vor judeca acest caz. Acolo se iau in considerare doar actele".

Mircea Radulescu s-a referit si la situatia antrenorilor din Liga I care nu sunt atenti la toate aspectele atunci cand semneaza contractele: "Antrenorii demisi sunt pacaliti de cluburi pentru ca angajamentele pe care le semneaza nu sunt intocmite cu atentie. La noi, contractele se fac in fuga, superficial. De multe ori, antrenorii nu se uita cum trebuie pe contracte iar cand apare divortul, ei vad ca anumite clauze sunt in defavoarea lor. Aici e vorba de maiestria unui conducator de club si, de asemenea, de talentul unui avocat care lucreaza cu acel oficial al echipei".

Seful Comisiei Tehnice a FRF a comentat si litigiul dintre Gabi Balint si FC Timisoara: "Sunt indignat ca FC Timisoara nu-i da 40.000 de euro lui Balint, desi el are o hartie din partea clubului in care i se recunosc aceste drepturi financiare. Comisiile judeca lucrurile in defavoarea antrenorilor, dar Gabi e decis sa mearga pana la instantele internationale pentru ca se simte pacalit".

Acesta s-a referit si la unele schimbari pe care vrea sa le introduca in regulamentul de obtinere a Licentei Pro. "Nu mai vrem sa acceptam la aceste cursuri jucatori care sunt inca activi, pentru ca asa e si in alte tari, dar si pentru ca e recomandabil ca acestia sa treaca mai intai printr-o periodaa de antrenorat si pe urma sa obtina licenta Pro. Intentionam sa introducem o regula prin care cei care aspira sa antreneze la nivelul Ligii I sa fie obligati sa o faca mai intai in Liga a II-a cel putin un an. Vrem sa facem asta pentru a evita cazuri cum au fost cele ale lui Mogosanu sau Dulca, antrenori talentati fara niciun dubiu, dar care au fost aruncati prea repede in focul Ligii I", a spus Radulescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Bergodi dat afara Steaua, #Mircea Radulescu, #Bergodi antrenor Steaua , #Steaua