Atentate teroriste la Paris Messi si Cristiano Ronaldo, reactii emotionante dupa tragedia din Franta

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 09:00
2772 citiri
Atentate teroriste la Paris Messi si Cristiano Ronaldo, reactii emotionante dupa tragedia din Franta
Foto: Facebook/ Leo Messi

Cei mai buni fotbalisti din lume, Leo Messi si Cristiano Ronaldo, au avut reactii emotionante dupa atentatele teroriste din Paris.

Messi si Cristiano au sustinut ca o astfel de tragedie nu poate lasa indiferent pe nimeni, declarandu-se solidari cu victimele si cu familiile acestora.

"Toate gandurile noastre sunt pentru victimele atentatului din Paris si familiile lor. Vrem sa reafirmam, mai puternic ca niciodata, ca exista o singura cale, aceea a dragostei si pacii intre oameni iar lumea trebuie sa ramana unita pentru a atinge acest deziderat", a transmis Messi pe un site de socializare.

Mesajul lui Ronaldo a fost ceva mai scurt, insa esenta a fost aceeasi.

"Nu pot sa raman indiferent in fata ororii atacurilor din Paris. Gandurile mele sunt alaturi de victime si familiile lor."

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 129 de oameni au murit, printre care si doi romani. Totodata, printre cei 352 de raniti se afla alti doi conationali au fost raniti. Sunt cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Vineri seara intai s-au auzit explozii langa Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania, la care participau si presedintele francez Francois Hollande si oficiali germani. Era vorba de kamikaze care se detonasera in apropierea stadionului.

In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. Un adevarat carnagiu a avut insa loc la sala de concerte Bataclan, unde a fost si o luare de ostatici, teroristii omorand peste 80 de tineri care asistau la un concert rock.

Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala franceza duse la capat de "8 frati" si au avertizat ca acesta este doar inceputul. Procurorul general francez a anuntat ca cei 8 s-au impartit in 3 echipe, una dintre acestea reusind sa paraseasca dupa atacuri teritoriul Frantei. Astfel, sambata a fost organizata o operatiune de amploare in Belgia, fiind prinsi 3 barbati care au luat parte activ la atentate. Totodata, fratele si tatal unuia dintre teroristii morti au fost retinuti.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Messi atentate Paris, #Cristiano Ronaldo atentate Paris, #Messi Ronaldo atentate Paris , #stiri Cristiano Ronaldo