Boloni dezvaluie cum l-a debutat pe Cristiano Ronaldo: De ce i-a schimbat postul si cum l-a dus la sala

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 12:59
10299 citiri
Boloni dezvaluie cum l-a debutat pe Cristiano Ronaldo: De ce i-a schimbat postul si cum l-a dus la sala
Foto: sapo.pt

Loti Boloni, romanul sub comanda caruia Cristiano Ronaldo a debutat in fotbalul mare, a facut o serie de dezvaluiri extrem de interesante despre primii pasi la profesionisti facuti de cvadruplul Balon de Aur.

Tehnicianul roman a inceput prin a povesti cum l-a remarcat pe tanarul Cristiano pe cand acesta nu implinise inca 16 ani.

"L-am vazut o singura data, intr-un amical dintre echipele U16 si U18 ale celor de la Sporting si am decis pe loc ca il vreau sub comanda mea in cel mai scurt timp. Momentul in care aceasta sansa s-a ivit a fost la o actiune a echipelor nationale, atunci cand mi-am completat lotul cu mai multi tineri. L-am adus si pe acel baiat de 16 ani, insa nu imi imaginam ca il voi pastra pe termen lung. Totusi, de cum l-am vazut la primul antrenament am hotarat atunci, pe loc, ca nu il mai las sa plece", a povestit Boloni intr-un interviu pentru FIFA.

Ulterior, antrenorul a marturisit cum l-a mutat pe Ronaldo din centrul atacului in banda si de ce l-a trimis la sala.

"El era atacant central la vremea respectiva, insa l-am trecut in banda pentru ca trebuia sa se dueleze cu doi fundasi de 90 de kilograme si ar fi fost putin prea mult pentru un baiat de 16-17 ani. In plus, a fost mai bine pentru el sa isi exploateze calitatile pe flanc. Spre marea ma satisfactie, Alex Ferguson a facut acelasi lucru atunci cand l-a luat la United. Acum are toata libertatea, insa atunci am simtit ca cel mai bun lucru pentru el este sa ii schimb pozitia din teren.

Pentru ca era prea tanar si regulile nu ii permiteau sa joace la prima echipa, i-am stabilit un program de bodybuilding si crestere a masei musculare pentru a-l ajuta sa ramana puternic in dueluri. A inteles ca nu este importanta doar tehnica pe care portughezii o iubesc atat de mult si pe care o supra apreciaza uneori. Oferindu-i debutul in prima echipa i-am dat ocazia de a cunoaste mari jucatori, iar asta a ajutat la devoltarea lui", a mai declarat Boloni.

Cristiano Ronaldo a debutat in fotbalul mare pe cand avea numai 17 ani, fiind trimis in teren de Boloni intr-o partida dintre Sporting si Moreirense, din prima liga portugheza.

Ronaldo a marcat atunci de doua ori si s-a impus ca un jucator ce poate face diferenta.

La finalul sezonului, Cristiano pleca de la Sporting la Manchester United pentru 15 milioane de euro, devenind cel mai scump tanar fotbalist din Premier League.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Boloni Cristiano Ronaldo debut, #Ronaldo debut Boloni, #Boloni Cristiano Ronaldo cariera , #stiri Cristiano Ronaldo