Cristiano Ronaldo pierde teren in lupta cu Messi

Marti, 10 Februarie 2015, ora 12:34
3261 citiri
Cristiano Ronaldo pierde teren in lupta cu Messi
Foto: Daily Mail

Lionel Messi are un inceput de an excelent si ameninta "suprematia" in fotbal din ultimul timp a lui Cristiano Ronaldo.

Starul argentinian a revenit la forma care l-a consacrat, dupa ce o lunga perioada a oscilat intre partide foarte bune si mai putin reusite, care au culminat cu pierderea titlului de cel mai bun jucator al lumii, cucerit patru ani la rand, in favoarea eternului sau rival.

Messi, cu un debut formidabil in aceste prime saptamani din 2015, si-a trecut in cont 10 goluri in opt partide, fata de Cristiano Ronaldo care a marcat doar 4 goluri in sapte meciuri.

Atacantul Barcelonei a inscris opt dintre aceste reusite in cinci partide din campionat,in timp ce lusitanul a punctat doar de trei ori. Distanta in clasamentul golgeterilor, portughezul avand un avans de zece goluri inainte de Craciun, s-a redus la o diferenta de doar cinci, 28 la 23 in favoarea galacticului.

In plus, echipa catalana s-a apropiat la un singur punct de Real Madrid in fruntea clasamentului.

Messi a marcat celelalte doua goluri in Cupa Spaniei in trei jocuri si a contribuit decisiv la calificarea Barcelonei in semifinalele acestei competitii. Potrivit statisticilor presei spaniole, in dreptul sud-americanului sunt trecute si cinci assisturi.

De cealata parte, Cristiano Ronaldo se poate lauda la capitolul mari reusite doar cu trofeul Balonul de Aur, al doilea consecutiv si al treilea in cariera, deoarece pe terenul de joc in afara de meciului cu Getafe, cand a marcat doua goluri, a dezamagit, remarcandu-se prin evolutii sterse.

Elimiarea din Cupa Spaniei in fata concitadinei Atletico Madrid si infrangerea la scor cu aceeasi echipa in La Liga, la care se adauga si cartonasul rosu din partida cu Cordoba, care i-au adus doua etape de suspendare, infatiseaza un tablou care demonstreaza ca starul celor de la Real Madrid a pierdut teren in duelul cu Messi pentru Balonul de Aur din acest an.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristiano Ronaldo goluri Messi , #stiri Cristiano Ronaldo