Pocora: Legea pensiilor, un cui batut in cosciugul romanilor

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 22:52
2109 citiri
Pocora: Legea pensiilor, un cui batut in cosciugul romanilor

Legea pensiilor este inca un cui batut la cosciugul romanilor, este de parere deputatul PNL Cristina Pocora.

Aceasta sustine ca Guvernul Boc, in frunte cu presedintele Traian Basescu, prin legea pensiilor "a mai bifat un punct in programul de exterminare a populatiei".

"Votarea de catre arcul puterii a Legii sistemului unitar de pensii in forma propusa de guvern reprezinta inca un cui batut la cosciugul romanilor.

Desi la dezbaterile in Comisiile de specialitate reprezentantii puterii au admis cateva amendamente de bun-simt ale opozitiei, in plen nu au mai tinut cont de nimic. Cum Camera Deputatilor a fost Camera decizionala, legea va pleca la promulgare", scrie Cristina Pocora, pe blogul sau.

Deputatul precizeaza ca, prin legea Pensiilor, femeile vor fi obligate sa se pensioneze la aceeasi varsta ca si barbatii, desi acestea au, in mod traditional, mai multe obligatii decat barbatii.

"Romancele, care reprezinta 52% din numarul locuitorilor tarii, sunt condamnate la munca silnica pana la 65 de ani, pentru ca femeile muncesc si la serviciu, si acasa, au grija de copii si de batrani. Amendamentul meu prevedea ca varsta de pensionare sa ramana ca cea actuala", adauga Pocora.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptata miercuri seara de plenul Camerei Deputatilor cu 170 de voturi favorabile, doua impotriva si trei abtineri, in absenta PNL si PSD+PC, care au parasit sala sustinand ca nu sunt de acord cu legea Pensiilor, in forma in care a fost depusa. Votul s-a facut prin ridicare de mana, pe articole.

PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR

Legea sistemului unitar de pensii, adoptata de Camera Deputatilor

Legea pensiilor: Si barbatii si femeile se vor pensiona la 65 de ani

Prin lege s-a stabilit ca varsta de pensionare sa fie aceeasi pentru femei si pentru barbati, de 65 de ani, iar valoarea punctului de pensie sa fie de 732,8 lei.

Prin lege se hotaraste integrarea in sistemul unitar de pensii a cadrelor militare in activitate, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, cat si a celor care sunt platiti prin drepturi de autor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristina Pocora, #Pocora Legea Pensiilor, #Legea pensiilor cosciug , #stiri Cristina Ancuta Pocora