Alegeri europarlamentare 2014: Csaba Sogor, eurodeputatul care vrea sa mearga cu ceapa in PE

Duminica, 04 Mai 2014, ora 11:24
3191 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Csaba Sogor, eurodeputatul care vrea sa mearga cu ceapa in PE

Europarlamentarul UDMR Csaba Sogor se afla pe pozitia a doua a listei formatiunii sale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 50 de ani, Csaba Sogor se afla de sapte ani in Parlamentul European, fiind ales in prima legislatura dupa aderarea Romaniei, in anul 2007, dar si in anul 2009.

Europarlamentare 2014: UDMR si-a depus lista - printre candidati, doi primari si un senator

UDMR a depus candidaturile pentru europarlamentare - cine sunt liderii listei

Fost senator UDMR

Csaba Sogor a devenit membru al UDMR in anul 1990, fiind de doua ori senator de Harghita, o data in Legislatura 2000-2004 si a doua oara in Legislatura 2004-2008, demisionand din Parlament pe 3 decembrie 2007, dupa ce a fost ales in functia de europarlamentar. In ambele legislaturi a facut parte din Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Europarlamentare 2014: UDMR si-a depus lista - printre candidati, doi primari si un senator

Frunda: UDMR e in pericol sa obtina sub 5% si sa nu intre in PE

Csaba Sogor este pastor reformat, absolvind teologia la Institutul Teologic Protestant din Cluj, fiind apoi pastorul bisericii reformate din Ciceu, pana in anul 1999. Dupa ce a fost ales in Parlamentul European, a spus ca va milita la Strasbourg pentru autonomia Tinutului Secuiesc, dar si pentru ca limba maghiara sa fie a doua limba oficiala a statului.

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Csaba Sogor are 350 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura, fiind pe locul 18 in randul europarlamentarilor romani, din acest punct de vedere.

Eurodeputatul are 189 de luari de cuvant in plenul PE, precum si 21 de intrebari parlamentare. De asemenea, are doua rapoarte in calitate de raportor, unul din iulie 2010, privind propunerea de decizie a Consiliului privind semnarea Acordului dintre Uniunea Europeana si Republica Islamica Pakistan privind readmisia persoanelor aflate in situatie de sedere ilegala, iar al doilea din februarie 2013, referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind statisticile demografice europene, conform paginii sale de pe site-ul Parlamentului European.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Totodata, are patru rapoarte in calitate de raportor alternativ, doua in anul 2011 si doua in 2013, trei dintre ele fiind in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale. In plus, europarlamentarul are o prezenta de 94 la suta la sedintele din Legislativul european, fiind pe locul 8 in randul eurodeputatilor romani.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Eurodeputatul UDMR este membru in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne si in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Asia de Sud-Est si cu Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est, dar si membru supleant in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale si in Delegatia pentru relatiile cu Japonia.

Cu painea si ceapa in traista, catre Parlamentul European

Pe 26 aprilie, Csaba Sogor a spus ca va merge la Bruxelles cu o traista in care a pus o ceapa rosie, o paine cu cartofi si o bucata dintr-o panglica in culorile steagului secuiesc, pe care le-a primit in timpul unor vizite efectuate in judetele Sibiu, Mures si Harghita. De asemenea, eurodeputatul UDMR a precizat ca in traista a mai "pus" si "autonomia, dar si punctele Rezolutiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe".

Sogor Csaba vrea sa plece la Bruxelles cu traista cu paine si ceapa

De asemenea, pe 11 martie, europarlamentarul UDMR a vorbit in plenul PE despre mitingul neautorizat care a avut loc cu o zi inainte, la Targu Mures, afirmand ca acestia au cerut statutul de regiune autonoma speciala pentru Tinutul Secuiesc, insa respectandu-se integritatea teritoriala a Romaniei.

Tokes compara Tinutul Secuiesc cu Crimeea: Secuii devin o minoritate pe propriul teritoriu (Video)

Ulterior, pe 29 martie, europarlamentarul UDMR a spus ca maghiarii sunt dispusi sa-i faca pe "romani sa simta cum este sa traiesti in minoritate", afirmatia fiind taxata de purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan: "Poate de asta il tot trimit la Bruxelles, pentru ca altfel nu intelege absolut deloc lumea in care traieste".

PSD: Sogor Csaba nu intelege lumea in care traieste. Poate de asta il tot trimit la Bruxelles

Alegeri europarlamentare 2014: Iuliu Winkler, liderul listei UDMR, vrea a 3-a oara in PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Csaba Sogor alegeri europarlamentare 2014, #Casba Sogor candidat lista UDMR, #Csaba Sogor candidat Parlamentul European, #lista UDMR alegeri europarlamentare, #candidati UDMR europarlamentare , #stiri Csaba Sogor
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
n-ati obtinut destui "like" acum o saptamana si mai puneti articolul