Le Figaro, despre "incredibilul Peles": Un castel foarte spectaculos

Sambata, 04 Mai 2013, ora 16:50
5846 citiri
Le Figaro, despre "incredibilul Peles": Un castel foarte spectaculos
Foto: Ziare.com

Cotidianul francez "Le Figaro" publica un top al celor mai frumoase cinci vechi resedinte regala de vara din Europa, care sunt deschise publicului. Pe primul loc este situat Castelul Peles, descris drept "incredibil" si "foarte spectaculos".

"Acasa la Ferdinand, la Peles", titreaza Le Figaro, in articolul publicat cu ocazia instalarii unui nou suveran in Olanda si celebrarea bicentenarului dinastiei sale, pe 30 aprilie.

In zona rurala romaneasca, in inima statiunii Sinaia, care a fost ultra-chic in secolul al XIX-lea, Castelul Peles a fost, pana in anul 1947, resedinta de vara a ultimului rege al Romaniei, Mihai I, noteaza sursa citata.

Le Figaro il confunda pe Regele Ferdinand I cu unchiul sau, Regele Carol I, membru al dinastiei Hohenzollern. Acesta, impreuna cu sotia sa, "fantastica" Elisabeth de Wied, (poeta premiata de Academia Franceza sub pseudonimul de Carmen Sylva), au ridicat castelul, in anul 1877, exponent de seama al stilului trubadur, a carui arhitectura l-ar fi putut inspira pe Walt Disney, scrie publicatia franceza.

Castelul Peles, regele castelelor din Romania - sondaj

Interiorul nu dezamageste, fiind realizat din lemn negru, "plin de fantezie, o minune a complexitatii si a stilului Deco, marcata in gustul german al sfarsitului de secol XIX".

Scarile cu decoratiuni sculptate lasa vizitatorii fara glas, iar acestia pot intra in vechile apartamente private ale familiei regale, pe care dictatorul Nicolae Ceausescu le folosea cu ocazia vizitelor sefilor de stat straini.

In plus, privelistea din jurul castelului este superba, cu paduri de brad si preerie, propice promenadelor rustice, incheie Le Figaro, nu inainte de a sublinia punctul forte si punctul slab ale Castelului Peles.

Primul este faptul ca palatul este unul "foarte spectaculos", iar al doilea in reprezinta absenta unor unitati de cazare in apropiere.

Celelalte patru castele trecute in revista de publicatia franceza sunt, in ordine, Palatul Godolo din Ungaria, Casa Osborne din Marea Britanie, Castelul de la Miramar din Italia si Castelul La Pena din Portugalia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Le Figaro castel Peles, #castel Peles presa straina, #castel Peles resedinta regala , #arhitectura