Ziare.com
1161Comentarii
2425Likes
1098Shares
MANDRU CA SUNT ROMAN

Mandru ca sunt roman: Dinu Lazar si Romania frumoasa

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 08:06

   

Mandru ca sunt roman: Dinu Lazar si Romania frumoasa
Sunt mandra ca il cunosc pe Dinu Lazar.

"Lazar Dinu este absolvent al Academiei de Teatru si Film, sectia imagine; a fost director de imagine la Studiourile Cinematografice Buftea, unde a semnat ca operator de filmari combinate pe 27 de generice de filme de lung si scurt metraj; apoi a fost fotoreporter la Casa Scanteii, si membru al Asociatiei Artistilor Fotografi si artist al Asociatiei Internationale de Arta Fotografica (AFIAP).

A participat la sute de saloane nationale si internationale de arta fotografica si a primit numeroase premii si medalii".

Acesta este o parte din comentariul care vorbeste despre artist pe blogul sau fotografu.ro. Nu spune mare lucru despre Dinu Lazar, dar este primul pas pe care trebuie sa-l faci ca sa-l cunosti.

Romania lui Dinu Lazar este filtrata cu dragoste si cinism nedisimulat, cu o tehnica ce atinge perfectiunea, cu o precizie de chirurg si servita goala, pura, adevarata si frumoasa privitorului.

E vorba aceea (oarecum banala), care spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte. Mergand pe firul ideii ar trebui sa scriu o enciclopedie, ca sa vorbesc despre fotografiile lui Dinu Lazar. Evident ca nu o sa fac asta. Cum sa vorbesc eu despre pozele lui Lazar? Ma opresc dupa ce mai spun trei lucruri.

Pe pagina de deschidere a blogului sau, Lazar il citeaza pe Arnold Newman, un celebru fotograf american, care spune: "Fotografia, asa cum stim toti, nu este deloc reala. Fotografia este o iluzie a realitatii, prin care avem propria noastra lume".

Dinu Lazar a avut norocul de a prinde toate momentele decisive ale Romaniei ultimilor 22 de ani. De la mineriade la baile de multime ale lui Iliescu presedinte, pana la mitingurile lui Basescu (si cele pro si cele contra).

Este unul dintre fotografii romani care se pot mandri cu una dintre cele mai mari colectii de instantanee cu actori romani si cred ca artistul sau politicianul pe care Dinu Lazar nu l-a pozat nu exista.

Timid, retras, oarecum nesociabil, Dinu Lazar nu este un tip popular, dar este unul dintre romanii care au facut si fac Romania frumoasa.

Ce mi-as dori este ca Dinu Lazar sa renunte la ambitia de a nu publica un album cu poze si de a trece de la expozitiile virtuale (exceptionale si ele) la cele adevarate.

Si as mai vrea sa vorbeasca mai mult despre el, sa raspunda oamenilor care ii scriu si care afla de la el despre Romania, despre frumusetile si urateniile ei.

Dar, daca stau sa ma gandesc bine, nici nu are de ce sa o faca. Dinu Lazar nu vorbeste, vede!Anii '70-'80Romania de altadataNiste tarani...

Romania fantastica

Sursa foto: facebook.com/lazar.dinu

Va invitam sa va alaturati demersului nostru, contribuind cu materiale-documentar, cu interviuri si reportaje sau chiar cu propriile marturii.

Cunoasteti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spuneti-ne povestea lui si o vom publica.

Va fascineaza un personaj sau o intamplare care au marcat istoria Romaniei? Trimiteti-ne un documentar pe aceasta tema pe care il vom publica.

Ne puteti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Multumim si va asteptam alaturi de noi!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2168 ori

PROPUNE UN ROMAN SA NE MANDRIM CU EL
mandrucasuntroman@ziare.com
Mandru ca sunt roman, pe Facebook
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Daca ajungi in Tulcea, oras situat pe 7 coline, la fel ca si Iasiul, dar ca si Roma, nu ai cum...
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mircea Eliade, unul dintre cei mai cunoscuti romani din lume si probabil cel mai mare istoric...
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
A dat America, tara tuturor posibilitatilor, pentru Romania si a venit la noi, sa traiasca...
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor