Ziare.com

UNATC a primit o stea pe Aleea Celebritatilor

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 21:11

   

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) a primit, sambata, o stea pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului. Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivascu, a subliniat ca marcarea centenarului scriitorului I.L. Caragiale este un prilej de a evidentia ceea ce inseamna scoala romaneasca de teatru: valoare, traditie si continuitate.

"Ma simt onorat sa putem acorda aceasta stea institutiei care, cu maretie si blandete, a vegheat zborul nostru, al artistilor, catre implinire, catre nazuinta de a trece dincolo de perfectiune. Si nu este deloc usor pentru profesorii scolii de arta, sa slefuiasca valori, apoi sa le urmareasca fiecare pas din evolutia lor, cultivandu-le talentul, sustinandu-le creatia pentru a devenii creatorii de astazi.

Doresc sa multumesc UNATC pentru ca a format, a educat generatii intregi de artisti din domeniul teatrului si filmului si pentru ca promoveaza, cu sarguinta, valorile artei teatrale si cinematografice romanesti", a declarat George Ivascu.

El i-a invitat pe bucuresteni in centrul vechi al Capitalei unde sambata va incepe cea de-a X-a editie a Festivalului Comediei Romanesti - festCO. In ziua in care se implinesc 100 de ani de la moartea lui Ion Luca Caragiale, la sala "Radu Beligan" a Teatrului de Comedie din Bucuresti se va juca spectacolul "O scrisoare pierduta", in regia lui Alexandru Dabija.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a adus un omagiu celor care slujesc teatrul si cinematografia. El a inmanat rectorului UNATC, Adrian Titieni, placheta orasului Bucuresti, in semn de recunostinta pentru meritul deosebit in formarea generatiilor trecute si viitoare de artisti si o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutier oficial al Walk of Fame Bucuresti.

Initiat de Cocor, Teatrul Metropolis si primaria Municipiului Bucuresti, varianta romaneasca a celebrului "Walk of Fame" a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a 17 personalitati marcante din lumea teatrului si filmului.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1161 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor