Blocaj total la Biblioteca Metropolitana? Ce spune institutia

Marti, 09 Iunie 2015, ora 11:09
19810 citiri
Blocaj total la Biblioteca Metropolitana? Ce spune institutia

Sistemul de functionare a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB) este blocat de aproape o saptamana, iar doritorii nu mai pot imprumuta carti.

Si mai problematic este faptul ca oamenii care au luat carti vin sa le restituie, dar nu se poate trece acest lucru in sistem, informeaza B365.

Nu se stie exact cat va dura problema, iar pe usa bibliotecii apare urmatorul mesaj: "Sistemul de biblioteca ALEPH nu functioneaza, se efectueaza numai restituirea documentelor".

In aceste conditii, toate cele 30 de filiale ale BMB sunt blocate.

Frauda la Biblioteca Metropolitana: Ce spun vechea si noua conducere (Video)

Sursa citata noteaza ca problemele au aparut dupa ce conducerea bibliotecii a renuntat la vechea firma care se ocupa de sistemul informatic si a semnat contract cu OFFICE Q DESIGN SRL.

Contractul, valabil pana la sfarsitul anului, a fost semnat pe 2 iunie 2015, dar poate fi prelungit pana pe 30 aprilie 2016.

Astfel, BMB furnizeaza companiei respective 6.295 lei pe luna, fara TVA, la care se adauga 1.510,80 lei pe luna, reprezentand cota TVA. Valoarea totala maxima a contractului (7 luni an 2015 + 4 luni an 2016/ pret lunar) este de 69.245 de lei (fara TVA).

Obiectul principal de activitate al firmei - "comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc" - a ridicat semne de intrebare, dar Anca Rapeanu, directorul BMB, a spus ca a ales compania pentru ca "are un portofoliu foarte bun".

"Nu functioneaza cum trebuie reteaua. Am facut o selectie de oferta si acestia au avut un pret mai bun. Dureaza pana se acomodeaza. Din ce am vazut eu, au un portofoliu foarte bun. Am un buget extrem de mic, in banii acestia trebuie sa incapa toate serviciile. Problema se va rezolva pana la sfarsitul saptamanii", a punctat Rapeanu.

UPDATE: Reprezentantii Bibliotecii Metropolitane au transmis ca problemele tehnice au fost rezolvate pe data de 8 iunie la ora 16:30, sistemul informatic fiind pe deplin functional.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Biblioteca Metropolitana sistem blocat, #carti Biblioteca Metropolitana, #sistem carti Biblioteca Metropolitana , #carte