Ce mai citim?: SAS 131. Nebunii din Benghazi

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 10:58
1996 citiri
Ce mai citim?: SAS 131. Nebunii din Benghazi
Foto: Meteor Press

SAS 131. Nebunii din Benghazi, de Gerard de Villiers.

17 decembrie 2010 - Mohamed Bouazizi s-a sinucis prin auto-incendiere in Tunisia declansand valul de revolte si schimbari politice din nordul Africii si Orientul Mijlociu cunoscut sub numele de "Primavara araba". Coincidenta sau nu, o alta zi de 17, de aceasta data din februarie 2011, a consemnat inceperea revoltelor din Libia. Evolutia evenimentelor este cunoscuta de toata lumea: protestatarii incearca sa se organizeze, ONU, la initiativa Frantei, se implica in conflict, Gaddafi este ucis.

Ce se intampla in continuare, in viziunea lui Gerand de Villiers? Moammar al-Gaddafi se bucura de prietenia SUA pentru a limita puterea gruparilor extremiste. Dupa moartea colonelului s-a creat un vid de putere in Libia, un mediu prielnic preluarii conducerii politice de catre musulmanii extremisti.

MI6 si CIA au pus la punct o operatiune secreta numita Sunrise prin care incearca impunerea lui Ibrahim Al Senoussi, nepotului fostului rege Idris al Libiei detronat de Gaddafi in 1967. Acesta, conform planului, va deveni noul conducator al Libiei.

Rolul spionului nostru preferat, Malko, este esential in atingerea scopului propus. Un atentat la viata lui Ibrahim Al Senoussi esuat datorita armei folosite, o amanta foarte frumoasa, intrigi din lumea araba si, mai ales o foarte buna cunoastere a acestora, fac din ultimul volum al seriei SAS aparut la Meteor Publishing, "Nebunii din Benghazi", o lectura incitanta si in acelasi timp foarte interesanta pentru cei care cauta raspunsuri la ultimele evenimente istorice din Libia.

Colectia SAS, al carei nume vine de la Alteta Sa Serenisima, Printul Malko, un spion de lux al CIA, este una dintre cele mai fascinante colectii aparute la Editura Meteor Publishing.

Cuprinzand peste 180 de romane de spionaj semnate de Gerard de Villiers, un romancier cu o puternica formatie de jurnalist, colectia s-a bucurat si de doua ecranizari.

Colectia SAS este sustinuta de www.ziare.com.

Imbinand suspansul cu dragostea, teama cu surprizele placute, colectia ofera cititorului mii si mii de intamplari care il conduc intr-o lume a agentilor secreti si a spionajului de inalta clasa. Fictiunea se imbina deseori cu realitatea, tocmai de aceea numeroase scene relatate in cartile colectiei sunt inspirate din fapte reale.

Gerard de Villiers, nascut la Paris la 8 decembrie 1929, se dovedeste un maestru al suspansului si al dozarii in crescendo a actiunii, dar si un bun cunoscator al realitatii zonei. Acest fapt face din colectia SAS una dintre cele mai interesante si captivante colectii.

Gerard de Villiers si-a inceput direct cariera de jurnalist ca reporter la Paris-Presse si a continuat la Grupul Franpar, ceea ce l-a facut sa calatoreasca practic in toate colturile lumii.

In 1965, incepe sa scrie aventurile Altetei Sale Serenisime (S.A.S.) printul Malko - acest spion de lux al C.I.A. Apoi, a continuat sa calatoreasca de mai multe ori pe an pentru a vizita si pentru a cunoaste locul aventurilor eroului sau.

Desi romancier, el nu renunta la formarea sa de jurnalist: cartile sale sunt direct legate de actualitatea politica: razboiul din Vietnam, problemele din Palestina, toate locurile "arzatoare" ale lumii. Acest mod de a vedea actualitatea, de a vedea o tara, la care adaugam "Cocktailul Villiers" - amestec de erotism si aventura - este cel care a asigurat succesul acestei serii.

Editura Meteor Press

www.meteorpress.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nebunii din Benghazi, #carte Nebunii din Benghazi , #carte