Ziare.com

Ce mai citim? Virusul mintii - cum sa ne controlam gandurile

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 07:44

   

Ce mai citim? Virusul mintii - cum sa ne controlam gandurile
Toata lumea e infectata de anumite virusuri. Toti avem gusturi, dorinte si feluri de a lucra si de a trai care nu ne apartin. Acestea sunt virusuri ale mintii: acestea sunt memele. Cu totii le posedam si cu totii le transmitem mai departe. In sine, acesta e un lucru bun.

Capacitatea noastra de a invata si de a transmite altora ideile asemenea unor virusuri poate nivela diferentele la un nivel incredibil de subtil. Totusi, puterea virusurilor mintii poate sa fie si ea manipulata - si este manipulata - cu ajutorul unei alte puteri: media.

Companiile de publicitate, Guvernul, corporatiile multinationale stiu foarte bine cum un singur fragment de idee poate sa scape liber si sa infecteze pe toata lumea. In aceasta extraordinara prezentare a memelor si a influentei pe care o pot exercita acestea, Richard Brodie ne explica modul in care tot ceea ce tine de viata noastra este controlat de meme. Dar putem prelua controlul asupra modului in care gandim.

"Virusul mintii. Cum ne poate fi de folos o stiinta revolutionara, memetica", tradusa de Amalia Marasescu, contine cunostintele necesare pentru a va putea modifica in mod fundamental fiecare aspect al vietii, doar devenind constienti de virusii mintii.

Richard Brodie este una din autoritatile mondiale in domeniul memeticii - studiul aspectelor autoreplicante ale culturii. Creator al programului Microsoft Word si asistent tehnic personal al lui Bill Gates, Brodie este si jucator profesionist de poker si un pasionat cunoscator al Internetului si al rolului acestuia in societate.

Editura Paralela 45
www.edituraparalela45.ro

Citeste mai multe despre Virusul mintii carte
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor