Ziare.com

Ritualuri secrete ale Francmasoneriei - De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 15:41

   

Ritualuri secrete ale Francmasoneriei - De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh
O carte despre ritualurile secrete ale Francmasoneriei dezvaluie pentru prima data detalii despre viata profunda a Ordinului si practicile care i-au atras mereu pe cei "cultivati", judecand dupa arhivele Marelui Orient si a Marilor Loji ale Frantei.

Carti care trateaza ritualurile desfasurate de Loji sunt foarte putine, pentru ca se tipareau foarte putine la inceput: cateva exemplare erau oferite catre presedintii Lojilor pentru uz propriu sau pentru Ofiterii din grupul lor. Vanzarea documentelor era interzisa, ca si citarea sau imprumutarea lor.

In primul capitol al cartii "Ritualurile secrete ale Francmasoneriei" sunt descrise cele mai importante tipuri de rituri masonice. Primele trei grade (Masoneria Sfantului Ioan) in masonerie sunt cele de Ucenic, Calfa si Maistru, iar cartea iti vorbeste despre admitere sau "primirea masonica", apoi despre initierea in fiecare dintre grade.

Citeste mai multe despre Ritualuri secrete ale Francmasoneriei - De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Le mieux...

c'est l'ennemi du bien."

 

 

Cavaler Kadosh.

M-au invitat si pe mine odata niste baietzi influenti sa merg sa ma initiez, neaparat la costum negru. Mi-am facut o cruce mare si nu m-am dus. Desi in general este placut sa faci parte dintr-o asociatie de persoane, am preferat sa schimb lumea in bine mult mai modest, dupa propriile puteri, postand aici. Nu mi-a placut niciodata sa devin parte la ceva care nu inteleg pe deplin. Mai ales ca nu mi-am propus nici sa mostenesc Pamantul, nici sa conduc Lumea. Amandoua pot merge cu siguranta si fara mine.

 

 

sint secrete bine stiute

nimic interesant

 

 

Surid lejer... nici unul din ritualele FM, indiferent de rit,

nu sint secrete! Gem librariile de publicatii la acest subiect, inclusiv publicatii ilustrate cu generozitate.
Numerele de telefon ale Lojilor sint in anuare :-) Si adresele Templelor Ma├žonice!
Dar de intrat in Ordin, nu intra chiar oricine. selectia este riguroasa dar, trebuie sa o recunosc, foarte personala sau subiectiva. Aceasta societate este oglinda societatii civile, cu bune si rele, cu persoane de mare calitate sau cu gainari care cauta afacerea profitabila. In rezumat, societate umana :-)
Vreti informatii elvetiene? http://www.g-o-s.org/

 

 

Salut Dr Strangelo. Cu siguranta lumea va merge bine si fara

tine sau fara mine! Dar poate ar merge MAI BINE cu unii ca noi! Scuza-mi lipsa aparenta de modestie!

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor